:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 12. 12:00

Nagy lemaradást pótolhat az Instagram

Repost funkciót kezd tesztelni a képmegosztó, többek szerint azért, mert most a TikTok is azzal kísérletezik.

Hamarosan az Instagram is megkapja azt a fejlesztést, ami a legtöbb közösségi szolgáltatásban már évek óta megtalálható, sőt alapvető funkciónak számít. A vállalat a TechCrunchnak megerősítette, hogy hamarosan szűk körben elkezdi tesztelni a "repost" gombot, azaz a továbbosztási lehetőséget a sima bejegyzéseknél.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Ez azt jelenti, hogy a sima hírfolyamokban is felbukkanhatnak továbbosztott tartalmak,  eddig csak a 24 óra eltűnő sztorikban lehetett közzétenni mások videóit és bejegyzéseit közvetlenül pár lépéssel. A különbség, hogy a felhasználó profilján egy dedikált, Reposts nevű fül alatt lehet majd a továbbosztott bejegyzéseket és reeleket visszanézni egy felületre gyűjtve, tehát a saját tartalmaktól elkülönítve lesznek megtalálhatók.

Ezzel egy komoly lemaradást pótol az Instagram, aki valószínűleg tisztában van vele, hogy sok felhasználója használja aktívan a Stories megosztási funkcióját, vagy akár a privát üzeneteket, hogy eljuttassa a neki tetsző tartalmakat a barátaihoz. A továbbosztás egyébként anno még a Twitter retweetje után vált trenddé, és mostanra már minden meghatározóbb felületen megtalálható. Az Instagram többek szerint azért is próbálhat felzárkózni, mert nemrég kiderült, hogy a TikTok is tervezi a Repost gomb hozzáadását, ami viszont csak az ismerősök hírfolyamába küldené tovább a tartalmakat, azok a felhasználó profilján nem jelennének meg.

A K8s annyira meghatározó technológia, hogy kis túlzással szinte az összes IT-szakemberre nézve karrier-releváns.

a címlapról