:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 6. 14:30

Nyugdíjba vonul a Sony konzolos kulcsembere

A Sony Interactive Entertainment 60 éves képviselő igazgatója és ügyvezető alelnöke, Masayasu Ito a jövő hónapban pihenni vonul.

Hűséges hardvertervezőjét búcsúztatja a Sony, a többek közt PlayStation konzolok fejlesztésében vezető szerepet betöltő Masayasu Ito úgy döntött, hogy a hónap végén nyugdíjba megy. A PlayStation és más játékprojektekért felelős Sony Interactive Entertainment 60 éves ügyvezető alelnöke október elsején leszerel – közölte a vállalat a Bloomberggel. Feladatait a későbbiekben Lin Tao veszi át, aki már korábban is igazgatóként dolgozott a cégnél. A Japan Asia Partner Development & Relations SVP jelenlegi vezetője, Kiichiro Urata szintén igazgatói posztot kap.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Ito több évtizednyi gyümölcsöző karriert tudhat a háta mögött, miután 1986-ban csatlakozott a tokiói székhelyű vállalathoz, ahol eleinte autókba szánt audióberendezésekkel foglalkozott, később a konzolokért felelős részleghez igazolt. Ő felelt a PS2 perifériáinak és a PSOne LCD-monitorainak tervezéséért is, majd megbízták a PSP kézikonzol, majd a PlayStation 3 tervezésével. A PlayStation csoportnál töltött évek alatt a szakember többek közt az eddig 117 millió példányban elkelt PlayStation 4 konzol mérnöki munkáit vezette, ahogy a legutóbbi generációt képviselő PlayStation 5 fejlesztésekor is, a két generáció közti időszakban pedig a PS4 Pro modell piacra viteléhez járult hozzá.

Via Bloomberg.

masayasu

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.