:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 6. 14:30

Nyugdíjba vonul a Sony konzolos kulcsembere

A Sony Interactive Entertainment 60 éves képviselő igazgatója és ügyvezető alelnöke, Masayasu Ito a jövő hónapban pihenni vonul.

Hűséges hardvertervezőjét búcsúztatja a Sony, a többek közt PlayStation konzolok fejlesztésében vezető szerepet betöltő Masayasu Ito úgy döntött, hogy a hónap végén nyugdíjba megy. A PlayStation és más játékprojektekért felelős Sony Interactive Entertainment 60 éves ügyvezető alelnöke október elsején leszerel – közölte a vállalat a Bloomberggel. Feladatait a későbbiekben Lin Tao veszi át, aki már korábban is igazgatóként dolgozott a cégnél. A Japan Asia Partner Development & Relations SVP jelenlegi vezetője, Kiichiro Urata szintén igazgatói posztot kap.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Ito több évtizednyi gyümölcsöző karriert tudhat a háta mögött, miután 1986-ban csatlakozott a tokiói székhelyű vállalathoz, ahol eleinte autókba szánt audióberendezésekkel foglalkozott, később a konzolokért felelős részleghez igazolt. Ő felelt a PS2 perifériáinak és a PSOne LCD-monitorainak tervezéséért is, majd megbízták a PSP kézikonzol, majd a PlayStation 3 tervezésével. A PlayStation csoportnál töltött évek alatt a szakember többek közt az eddig 117 millió példányban elkelt PlayStation 4 konzol mérnöki munkáit vezette, ahogy a legutóbbi generációt képviselő PlayStation 5 fejlesztésekor is, a két generáció közti időszakban pedig a PS4 Pro modell piacra viteléhez járult hozzá.

Via Bloomberg.

masayasu

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.