:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 5. 14:33

Felfüggesztette az Instagram a PornHub fiókját

A közösségi platform egyelőre nem indokolta meg a lépést.

Miközben egyre nagyobb tábor kampányol a PornHub működése ellen, az Instagram elérhetetlenné tette a pornóoldal hivatalos fiókját - szúrta ki elsőként a Variety. A lap szerint a törlés időpontjában a PornHub profilját mintegy 13,1 millióan követték, és több mint 6200 bejegyzést tudott felmutatni, de más közösségi oldalakon, például a Twitteren továbbra is jelen van. Egyelőre nem tisztázott, hogy az Instagram pontosan miért távolította el a profilt, bár a pornóellenes aktivista, Laila Mickelwait által megosztott képernyőmentések azt sugallják, hogy a közösségi irányelvek megsértése állhat a háttérben. A The Verge egyelőre nem kapott választ a Metától.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x)

Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

Egy lépéssel a jelen előtt, itthon már 30 éve (x) Az Accenture 70 éves krónikája minden tekintetben sikertörténet, kezdve az IT új világának úttörő szerepétől a mai FORTUNE GLOBAL 500 iparági vezető pozícióig.

Mickelwait egyébként a „TraffickingHub” mozgalom alapítója, amely a Pornhub leállítását és felelősségre vonását szeretné kikövetelni nemi erőszak, gyermekbántalmazás és szexuális kereskedelemben való visszaélések lehetővé tétele és azokból származó haszonszerzés miatt. A kritikusok szerint Mickelwait kapcsolatban áll kereszténycsoportokkal is, akik a szexmunka és a kereskedelmi pornográfia abszolút betiltását szorgalmazzák. Az aktivista a Twitteren úgy nyilatkozik, hogy az Instagram és a Meta helyes döntést hozott a profil törlésével, és ideje, hogy más nagy technológiai cégek is kövessék a példáját.

Az elmúlt évek során erősödött a PornHubbal szembeni kritika a gyermekbántalmazást ábrázoló anyagok terjesztésének elősegítése miatt, aminek következményei is lettek a vezérigazgató lemondásával és egyes üzleti partnerek elvándorlásával. 2020-ban a Visa és a Mastercard leállította a fizetések feldolgozását a PornHubon az oldalon található „jogellenes tartalom” miatt, bár ez nem akadályozta meg a társaságok elleni pereket. Augusztusban egy kaliforniai bíró engedélyezte a Visa elleni per folytatását. Válaszként a PornHub eltávolította a nem hitelesített felhasználók összes tartalmát, és megszüntette a letöltési lehetőséget.

Via The Verge.

a címlapról