:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. szeptember 1. 12:47

Új hajtogatható kijelzős laptopot mutatott a Lenovo

Második generációt kapott a 2020 végén megjelent ThinkPad X1 Fold, ami az erősebb hardver mellett az előd hibáit is próbálja kiküszöbölni.

A hajtogatható okoseszközök piacára egyre több gyártó lép be okostelefonokkal, a Lenovo viszont inkább laptopokkal támad, ráadásul már a második generációval. Természetesen egy laptop alapjáraton összecsukható, de a ThinkPad X1 Fold belső része lényegében egy óriási 16 hüvelykes FOLED kijelző, amit a Sharp gyártott le.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A panel maximális fényereje 600 nit, kiterítve 16,3 hüvelyken produkálja a képet 4:3-as képaránnyal, 2560×2024 pixel felbontásban. Az eszközt az Intel 12. generációs Core CPU-i hajtják, Core i5, illetve i7-es verzió egyaránt elérhető lesz belőle. Az 1,3 kilogrammos kompakt laptop akár 32 GB LPDDR5 RAM-ot, illetve 1TB SSD-t kínál, arcfelismerés mellett ujjlenyomat-olvasó erősíti a védelmet.

Korábban már lehetett hallani róla, hogy a Samsung egy foldable táblagéppel készül, de a Lenovo megelőzte a dél-koreai óriást. Ugyan a gyártó laptopnak nevezi az eszközt, egyelőre inkább egy táblagépnek tűnik a beépített billentyűzet hiányában. Igaz, a klaviatúrát sem kell teljesen mellőzni, azt opcionális tartozékként értékesíti a cég, és érintőpad is lesz rajta, továbbá kezel stylust, amit mágnesesen lehet a gépházon tárolni.

A novembertől elérhető modell természetesen nem lesz olcsó, 3000 eurótól indul, a hároméves általános garancia pedig tartalmazza a kijelző megrepedésére vagy a hajtásban való eltörésre vonatkozó eseteket.

03:41
 

Innovation of the Lenovo ThinkPad X1 Fold (2022)

Még több videó
a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.