Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 29. 13:52

„Reality” néven jöhetnek az Apple headsetjei

Több árulkodó védjegyet is benyújtottak a cupertinóiak.

A Bloomberg által kiszúrt védjegybejelentések arról árulkodnak, hogy az Apple a „Reality” kifejezésre építheti régóta pletykált kevertvalóság-headsetjének brandjét és az egyes modellek elnevezéseit. Három különböző dokumentum is említi a „Reality One”, „Reality Pro”, valamint a „Reality Processor” védjegyeket, amik egybevágnak a realityOS néven említett, várhatóan a headsetet működő operációs rendszer elnevezésével. A kérelmeket az Apple az Immersive Health Solutions cég mögül nyújtotta be, ami nem szokatlan gyakorlat azon óriáscégek körében, akik szeretnék bizalmasan kezelni a jövőbeli termékeikkel kapcsolatos neveket és információkat.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A védjegyekre nem csak az Egyesült Államokban, de az Egyesült Királyságban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Szaúd-Arábiában, Costa Ricán és Uruguayban is igényt tart a cupertinói vállalat. Mindhárom említ virtuális- és kiterjesztett valóságos headseteket, szemüvegeket, okosszemüvegeket, és a jelek szerint míg a „Reality One” és a „Reality Pro” egy alapmodellt, valamint egy felsőkategóriás headsetet takarhat, addig a „Reality Processor” az eszközöket hajtó feldolgozóegység lehet, ami az eddigi híresztelések alapján egy M2 chip.

A friss hírek épp egy héttel az Apple szeptember hetedikére időzített „Far Out” nevű eseménye előtt érkeznek, de nem tűnik valószínűnek, hogy a cupertinóiak most tartanák a nagy horderejű bejelentést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról