Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 17. 14:15

Régóta ígért funkcióval bővül a podcast.hu

Fél évvel az indulását követően elérhetővé vált a Magyar Telekom által üzemeltetett podcast.hu platformon a beszélgetések során elhangzott szövegrészletekre alapuló keresés, mely eredetileg a rendszer nagy dobása lett volna a rajt után.

A Magyar Telekom tavaly októberben ugrott fejest a podcastek világába - egyes rosszmájú megjegyzések szerint szokás szerint akkor, amikor a mezőny többi része már a verseny féltávjánál járt - a podcast.hu nevű gyűjtőoldal létrehozásával, pontosabban annak eleinte csak a tervével. 

A cég várakozásai szerint a magyar podcast-szcéna potenciálisan alfáját és omegáját, "epicentrumát" (sic!) képviselő oldal végül csak idén februárban indult el, ráadásul a legnagyobb dobásnak számító újdonság nélkül.

A Telekom ugyanis már a tervek tavalyi ismertetése során belebegtette, hogy a hazai piacon egyedülálló módon egy hangfelismerő algoritmust integrál a rendszerbe, mely a feltöltött podcast adásoknak elkészíti a leiratát. Ez pedig új távlatokat nyithat meg mind a felhasználók, mind a tartalomelőállítók előtt, hiszen előbbiek az adásban elhangzott szavak alapján is kereshetnek a keresőben, utóbbiak pedig nagyobb közönség részére juttathatják el a tartalmaikat - véli a cég.

A podcast.hu -n végül ma élesítették a podcastek leirat alapján végezhető kereshetőségét, jelenleg a 142 csatorna és a több mint 9800 epizód mellett 326 találatot ad a leiratok kategóriájára a rendszer, ami azt feltételezi, hogy egyelőre még nem minden tartalom leirata készülhetett el, a feltöltés pedig folyamatos.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról