Szerző: Koi Tamás

2022. augusztus 17. 14:15

Régóta ígért funkcióval bővül a podcast.hu

Fél évvel az indulását követően elérhetővé vált a Magyar Telekom által üzemeltetett podcast.hu platformon a beszélgetések során elhangzott szövegrészletekre alapuló keresés, mely eredetileg a rendszer nagy dobása lett volna a rajt után.

A Magyar Telekom tavaly októberben ugrott fejest a podcastek világába - egyes rosszmájú megjegyzések szerint szokás szerint akkor, amikor a mezőny többi része már a verseny féltávjánál járt - a podcast.hu nevű gyűjtőoldal létrehozásával, pontosabban annak eleinte csak a tervével. 

A cég várakozásai szerint a magyar podcast-szcéna potenciálisan alfáját és omegáját, "epicentrumát" (sic!) képviselő oldal végül csak idén februárban indult el, ráadásul a legnagyobb dobásnak számító újdonság nélkül.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A Telekom ugyanis már a tervek tavalyi ismertetése során belebegtette, hogy a hazai piacon egyedülálló módon egy hangfelismerő algoritmust integrál a rendszerbe, mely a feltöltött podcast adásoknak elkészíti a leiratát. Ez pedig új távlatokat nyithat meg mind a felhasználók, mind a tartalomelőállítók előtt, hiszen előbbiek az adásban elhangzott szavak alapján is kereshetnek a keresőben, utóbbiak pedig nagyobb közönség részére juttathatják el a tartalmaikat - véli a cég.

A podcast.hu -n végül ma élesítették a podcastek leirat alapján végezhető kereshetőségét, jelenleg a 142 csatorna és a több mint 9800 epizód mellett 326 találatot ad a leiratok kategóriájára a rendszer, ami azt feltételezi, hogy egyelőre még nem minden tartalom leirata készülhetett el, a feltöltés pedig folyamatos.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.