Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 11. 12:58

Az idei iPhone-ok is jóval drágábbak lehetnek

Ha minden igaz, az Apple csak a Pro modellek árán emelhet, az alap iPhone 14-én nem.

Ming-Csi Kuo, az Apple ügyeiben jellemzően bennfentes információkkal rendelkező piaci elemző szerint nagy rá az esély a piaci folyamatokat látva, hogy az Apple-nél is drágulás várható, az iPhone 14 borsosabb kezdőárat kaphat, mint a tavalyi iPhone 13. Kuo úgy véli, hogy a kombinált iPhone 14 termékcsalád átlagos eladási ára (ASP) 15 százalékkal emelkedhet az iPhone 13 termékcsaládéhoz képest.

Az iPhone 13 alapmodell anno 799 dollárról, míg a Pro és Pro Max modellek ára 999 és 1099 dollárról rajtolt. Kuo ugyan nem említ külön egyes készülékeket, de forrásai szerint az iPhone 14 termékcsalád (beleértve a Pro modelleket) átlagos eladási ára 1000 és 1050 dollár közt fog mozogni, amit a várhatóan jelentősen dráguló Pro és Pro Max modellek húznak feljebb.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Júniusban a Wedbush Securities elemzője, Dave Ives úgy nyilatkozott, hogy a globális ellátási láncot érintő áremelkedések miatt arra számít, hogy az iPhone 14 akár 100 dollárral drágább lesz, mint az iPhone 13. A forint helyzetét látva ez Magyarországon még durvább különbséget jelenthet. Mindeközben a koreai Lanzuk nevű szivárogtató pár napja arról írt, hogy információi szerint a cupertinóiak csak a Pro modellek árán emelhetnek, az alap iPhone 14-én nem.

Míg az iPhone 14 alapmodell várhatóan egy továbbfejlesztett, 48 megapixeles hátlapi kamerával és egy autofókuszos szelfikamerával érkezik, addig a komolyabb frissítéseket az iPhone 14 Pro és Pro Max modellek kapják meg: a korábbi információk szerint ezekről a prémium készülékekről már eltűnhet a notch,  A16 chip kerül beléjük, és támogathatják a rég várt always-on display-t.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról