Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 11. 12:58

Az idei iPhone-ok is jóval drágábbak lehetnek

Ha minden igaz, az Apple csak a Pro modellek árán emelhet, az alap iPhone 14-én nem.

Ming-Csi Kuo, az Apple ügyeiben jellemzően bennfentes információkkal rendelkező piaci elemző szerint nagy rá az esély a piaci folyamatokat látva, hogy az Apple-nél is drágulás várható, az iPhone 14 borsosabb kezdőárat kaphat, mint a tavalyi iPhone 13. Kuo úgy véli, hogy a kombinált iPhone 14 termékcsalád átlagos eladási ára (ASP) 15 százalékkal emelkedhet az iPhone 13 termékcsaládéhoz képest.

Az iPhone 13 alapmodell anno 799 dollárról, míg a Pro és Pro Max modellek ára 999 és 1099 dollárról rajtolt. Kuo ugyan nem említ külön egyes készülékeket, de forrásai szerint az iPhone 14 termékcsalád (beleértve a Pro modelleket) átlagos eladási ára 1000 és 1050 dollár közt fog mozogni, amit a várhatóan jelentősen dráguló Pro és Pro Max modellek húznak feljebb.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Júniusban a Wedbush Securities elemzője, Dave Ives úgy nyilatkozott, hogy a globális ellátási láncot érintő áremelkedések miatt arra számít, hogy az iPhone 14 akár 100 dollárral drágább lesz, mint az iPhone 13. A forint helyzetét látva ez Magyarországon még durvább különbséget jelenthet. Mindeközben a koreai Lanzuk nevű szivárogtató pár napja arról írt, hogy információi szerint a cupertinóiak csak a Pro modellek árán emelhetnek, az alap iPhone 14-én nem.

Míg az iPhone 14 alapmodell várhatóan egy továbbfejlesztett, 48 megapixeles hátlapi kamerával és egy autofókuszos szelfikamerával érkezik, addig a komolyabb frissítéseket az iPhone 14 Pro és Pro Max modellek kapják meg: a korábbi információk szerint ezekről a prémium készülékekről már eltűnhet a notch,  A16 chip kerül beléjük, és támogathatják a rég várt always-on display-t.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról