Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 9. 14:24

Kitolta a WhatsApp az üzenet-visszavonás időkorlátját

Érdekes trend látszik kirajzolódni: a WhatsApp a korábbinál több időt ad az elküldött sorok törlésére, míg az Apple éppenséggel az ellenző irányba halad.

A WhatsApp a csevegőalkalmazások közt elsőként tette lehetővé az üzenetek visszavonásának lehetőségét 2017-ben akkor hétperces időkorláttal, amit később egy óra és nyolc percre növelt. Tavaly a WABetaInfo már talált arra utaló jeleket, hogy a cég akár hét napra is kitolhatja a limitet, ám a csevegő új frissítésével végül két és fél napot kapnak a felhasználók a meggondolatlanul elküldött sorok törlésére.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A rivális Telegramban nincs érvényben semmilyen korlátozás, akár évekkel később rányomhatunk a visszavonás gombra. Az Apple ezzel szemben egy másik irányba evez: miután az idei WWDC fejlesztői konferencián bejelentette az iOS 16-tal érkező Unsend funkciót, az operációs rendszer negyedik fejlesztői bétájában az eredetileg tervezettről 15 percről mindössze két percre csökkentette a törlésre lehetőséget adó időablakot.

A WhatsApp emellett új adatvédelmi funkciókat is bevezet, letiltotta a képernyőmentések készítését az egyszer megtekinthető, majd eltűnő üzenetekről, és a továbbiakban nem marad észrevétlenül az sem, aki csendben szeretne elhagyni egy csoportbeszélgetést.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról