Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 9. 14:24

Kitolta a WhatsApp az üzenet-visszavonás időkorlátját

Érdekes trend látszik kirajzolódni: a WhatsApp a korábbinál több időt ad az elküldött sorok törlésére, míg az Apple éppenséggel az ellenző irányba halad.

A WhatsApp a csevegőalkalmazások közt elsőként tette lehetővé az üzenetek visszavonásának lehetőségét 2017-ben akkor hétperces időkorláttal, amit később egy óra és nyolc percre növelt. Tavaly a WABetaInfo már talált arra utaló jeleket, hogy a cég akár hét napra is kitolhatja a limitet, ám a csevegő új frissítésével végül két és fél napot kapnak a felhasználók a meggondolatlanul elküldött sorok törlésére.

En ensom person ler ikke lett. (x)

Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

En ensom person ler ikke lett. (x) Ibsent csak eredetiben norvégul, de azért pythonban is vannak irodalmi magasságok. Nézd meg Felméri Péter nyelvi tudatformálását, és minden megvilágosodik!

A rivális Telegramban nincs érvényben semmilyen korlátozás, akár évekkel később rányomhatunk a visszavonás gombra. Az Apple ezzel szemben egy másik irányba evez: miután az idei WWDC fejlesztői konferencián bejelentette az iOS 16-tal érkező Unsend funkciót, az operációs rendszer negyedik fejlesztői bétájában az eredetileg tervezettről 15 percről mindössze két percre csökkentette a törlésre lehetőséget adó időablakot.

A WhatsApp emellett új adatvédelmi funkciókat is bevezet, letiltotta a képernyőmentések készítését az egyszer megtekinthető, majd eltűnő üzenetekről, és a továbbiakban nem marad észrevétlenül az sem, aki csendben szeretne elhagyni egy csoportbeszélgetést.

Október végén 8 alkalmas, 24 órás, online képzéseket indítunk, melyekre most early bird kedvezménnyel jelentkezhetsz. A képzések utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

roller coaster

3

Profit-hullámvasúton a Samsung

2022. október 6. 14:39

A dél-koreai multit elérte válság szele, három év óta először csökkenhet a cég profitja.