Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. augusztus 3. 12:13

Soványított Outlook jött az androidosoknak

A redmondiak elkezdték elérhetővé tenni a Microsoft Outlook Lite-ot, egyelőre csak pár kiválasztott országban.

A Microsoft hivatalosan is nekilátott az új Microsoft Outlook Lite alkalmazás bevezetésének androidos felhasználók körében, bizonyos kiválasztott piacokon. A soványított app a hagyományos, teljesértékű szolgáltatás főbb funkcióit kiínálja egy mindössze 5 MB-os kompakt csomagban, mindössze 1 GB RAM-mal felszerelt okostelefonokra optimalizáltva. A redmondiak szerint az Outlook Lite jól dolgozik a gyengébb mobilokon bármilyen hálózaton, beleértve a 2G és 3G kapcsolatokat, ráadásul az üzemidőt is kevésbé szívja, mint a hagyományos androidos Outlook app.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Természetesen a kezelőfelületen tetten érhető némi változás: a Lite verzióban a navigációs sáv a kijelző alsó részére került, onnan hívhatók elő az emailek, naptárak, névjegyek, míg a jobb felső sarokban kapott helyet a keresés gomb. Az alkalmazás csak az Outlook.com, a Hotmail, a Live, az MSN, a Microsoft 365 és a Microsoft Exchange Online fiókokat támogatja.

Az Outlook Lite egyelőre csak Argentínában, Brazíliában, Chilében, Kolumbiában, Ecuadorban, Indiában, Mexikóban, Peruban, Szaúd-Arábiában, Dél-Afrikában, Tajvanon, Thaiföldön, Törökországban és Venezuelában érhető el, a a Microsoft később bővíti a kört újabb piacokkal.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról