Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 25. 13:43

Támogatni fogja az érintőtollas szövegbevitelt az androidos Chrome

Leginkább a táblagépek tulajdonosai örülhetnek majd az újításnak.

A Chrome böngészőbe is be fog épülni a Samsung S-Pennel használható, kézírást szöveggé alakító fejlesztése az Android 13 frissítésével – írja a SamMobile egy Samsung-mérnökre hivatkozva, aki a Chromium Gerrit felületén osztott meg több információt az újítással kapcsolatban. Eddig annyit tudni, hogy a beviteli mód a szerkeszthető, nem jelszóbevitelre használható szövegmezőkben válik használhatóvá a Google Chrome böngészőben, valamint Android WebView elemekben, amiből leginkább az operációs rendszert futtató táblagépek felhasználói profitálhatnak majd, hiszen az okostelefonok nagy részéhez nem jár stylus.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az S-Pent támogató Samsung készülékek tulajdonosai már használhatják a funkciót az Android 13 elérhető bétáiban a Samsung Keyboard virtuális billentyűzetbe épült, házon belül fejlesztett DirectWriting szolgáltatáson keresztül, amivel megvalósul a kézzel bevitt információ szöveggé alakítása Chromiumban. Az érintett eszközök köre eddig szűkös: S-Pen támogatással többek közt a Samsung Galaxy Tab S8 sorozat, a Galaxy Z Fold okostelefonok rendelkeznek. A többi androidos eszköz az új platformszintű Stylus Writing API-készletekre támaszkodhat majd, amiket az Android 13-mal vezet be a Google, és a Gboard és más szövegbeviteli-alkalmazások frissítésével válnak használhatóvá.

A Google az utóbbi időben nagy figyelmet fordított arra, hogy saját alkalmazásait mind jobban nagyképernyős eszközökre optimalizálja, a grafikus felületek terén elért eredmények után a beviteli módok fejlesztése újabb fontos lépcsőfok lehet, és egyben megnyitja az utat afelé, hogy a ChromeOS platformszinten támogassa majd a kézírás szöveggé alakítását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról