:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. július 19. 13:56

Privát üzenetben is lehet vásárolni az Instagramon

De első körben csak az amerikai kisvállalkozások használhatják az újítást.

Újabb fejlesztéssel erősít rá e-kereskedelmi ambícióira az Instagram, a platform csevegőjéből is lebonyolíthatóvá válnak komplett értékesítési folyamatok, természetesen bizonyos feltételek és korlátok mellett. Egyelőre csak a minősített amerikai kisvállalkozások élhetnek a lehetőséggel, akik tudják vállalni, hogy a rendeléseket visszaigazolják, létrehozzák a fizetési kérelmeket, és kezelik a befizetéseket a chat kezelőfelületén keresztül. Ezzel minden, a vásárló és a vállalkozás közt folytatott interakció, az üzenetváltásokon túl beleértve a rendelések követési és szállítási információi is egy felületen zajlanak.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Meta szerint hetente egymilliárd felhasználó használja a csevegőt arra a célra, hogy üzenetet küldjön egy vállalkozásnak, erre az igényre reagál az új funkció, ami zökkenőmentesebbé kívánja tenni a kommunikációt és a fizetést.

A közlemény egy példán keresztül is levezeti, miként fog ez kinézni a gyakorlatban: ha a netezőt érdekli egy hátizsák, felveheti a kapcsolatot a készítőjével privát üzenetben az Instagramon, ahol egyeztethet vele a termék részleteiről, utána pedig közvetlenül rendelést adhat le. Ezután ugyanabban a chatben nyomon követheti a rendelést, és mivel egyelőre csak amerikai felhasználók körében fog ez működni, Meta Payen kiegyenlítheti a vásárlás összegét.

instagram-payments-inchat

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 13:05

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.