Szerző: Koi Tamás

2022. július 15. 13:03

Nagy dobásra készül okosóra-fronton a Qualcomm

Egyre közelebb kerülhet a Qualcomm kifejezetten okosórákba szánta Snapdragon rendszerprocesszorának új kiadásának megjelenése - a gyártó most kódolt üzenettel piszkálta fel az érdeklődők kíváncsiságát.

Amilyen szaporán dobja piacra okostelefonos rendszerprocesszorait a Qualcomm, olyan lassan érkeznek a fejlesztések a viselhető eszközökbe, így elsősorban az okosórákba szánt termékek szegmensében. Az amerikai gyártó hosszú csendet tört meg kedden az alábbi rövid videó közzétételével.

A várakozások szerint a titokzatos üzenet nem másról szól, mint hogy most már tényleg kézzelfogható közelségbe került a kurrens okosórás SoC, a Snapdragon Wear 4100 új generációs kiadásának megjelenése, mely némileg felfrissíthető a Wear OS-alapú okosórák piacát, de legalábbis lehetőséget ad a gyártóknak arra, hogy egy korszerű rendszerprocesszort helyezzenek az óraszámlap alá.
qualcomm_snapdragon_wear

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra?

Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Jöhet a malware-cunami az iPhone-okra? Nyílik az iOS, de tényleg annyira veszélyes ez? Annyira azért nem kell félni, elég sok kontroll van még az Apple-nél.

Az új okosórás Snapdragon chip a pletykák szerint a Samsung 4 nm-es gyártósorain készül majd, ami önmagában szavatolja, hogy a rá épülő okosórák és más viselhető eszközök ugyanakkora, vagy nagyobb teljesítmény mellett tovább üzemelhetnek majd egy feltöltéssel.

Tekintve, hogy az új chip marketingkampánya a jelek szerint már megkezdődött, a termékbejelentés sem várathat már magára sokáig, az újdonságra épülő első okosórák pedig akár már az idei évben, de legkésőbb a jövő év első felében a boltok polcaira kerülhetnek.

Via AndroidPolice.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról