Szerző: Koi Tamás

2022. július 15. 13:03

Nagy dobásra készül okosóra-fronton a Qualcomm

Egyre közelebb kerülhet a Qualcomm kifejezetten okosórákba szánta Snapdragon rendszerprocesszorának új kiadásának megjelenése - a gyártó most kódolt üzenettel piszkálta fel az érdeklődők kíváncsiságát.

Amilyen szaporán dobja piacra okostelefonos rendszerprocesszorait a Qualcomm, olyan lassan érkeznek a fejlesztések a viselhető eszközökbe, így elsősorban az okosórákba szánt termékek szegmensében. Az amerikai gyártó hosszú csendet tört meg kedden az alábbi rövid videó közzétételével.

A várakozások szerint a titokzatos üzenet nem másról szól, mint hogy most már tényleg kézzelfogható közelségbe került a kurrens okosórás SoC, a Snapdragon Wear 4100 új generációs kiadásának megjelenése, mely némileg felfrissíthető a Wear OS-alapú okosórák piacát, de legalábbis lehetőséget ad a gyártóknak arra, hogy egy korszerű rendszerprocesszort helyezzenek az óraszámlap alá.
qualcomm_snapdragon_wear

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Az új okosórás Snapdragon chip a pletykák szerint a Samsung 4 nm-es gyártósorain készül majd, ami önmagában szavatolja, hogy a rá épülő okosórák és más viselhető eszközök ugyanakkora, vagy nagyobb teljesítmény mellett tovább üzemelhetnek majd egy feltöltéssel.

Tekintve, hogy az új chip marketingkampánya a jelek szerint már megkezdődött, a termékbejelentés sem várathat már magára sokáig, az újdonságra épülő első okosórák pedig akár már az idei évben, de legkésőbb a jövő év első felében a boltok polcaira kerülhetnek.

Via AndroidPolice.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról