:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 30. 14:31

1"-es kameraszenzorral jöhet a Xiaomi Mi 12S Ultra

A Sony-val közösen fejlesztett, egyhüvelykes érzékelővel mutatkozhat be jövő héten a kínaiak új csúcsmodellje.

A Weibo közösségi oldalon kiszivárgott információk szerint a július negyedikén bemutatkozó 12S Ultra modell elsődleges képrögzítő modulja egy egyhüvelykes, a Sony-val közösen fejlesztett szenzor lesz, ami mintegy 1,7-szer nagyobb felületet követel magának, mint a Samsung Galaxy Ultra S22 Ultra fő kameramoduljában található 1/1.33 hüvelykes érzékelő.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Xiaomi vezérigazgatója, Lei Jun elmondása szerint a Xiaomi és a Sony megosztotta az új, Sony IMX989 néven említett szenzor 15 millió dolláros fejlesztési költségeit, amiben egyébként részt vett a Lecia is. Az egység mérete megegyezik azzal a komponensével, amit a Sony az 1300 dolláros Cyber-shot RX100 VII kompakt fényképezőn használ, és ez azért nagy szó, mert okostelefon esetében eddig még senki nem alkalmazott ekkora érzékelőt. 

Igaz, a Sony az Xperia Pro-I modelljén található egy ekkora szenzor, de annak csak egy részét használja ki a mobil szoftvere, és eredetileg egy normál kompakt kamera érzékelőjének készítették. A nagyobb szenzor egyben nagyobb pixeleket és optikát jelent, ami számos képminőségi előnyt hozhat az eddigi kamerákhoz képest, különösen gyengébb fényviszonyok esetén. Azt viszont még nem tudni, hogy a Xiaomi mobilja ki fogja-e használni a teljes érzékelőméretet vagy sem, és a felbontást sem árulta el a japán cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 07:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.