Szerző: Koi Tamás

2022. június 24. 12:43

Rövidesen megkapják az utolsó figyelmeztetést a Windows 8.1 felhasználók

2023-ban az előzetesen kommunikált ütemterv szerint végleg vége a Microsoft egyik legnagyobb mellényúlásának tekinthető Windows 8.x érának.

Jövő hónapban megkezdi a kvázi utolsó figyelmeztetésnek tekintett üzenetek kiküldését a Microsoft azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen okból kifolyólag még mindig Windows 8.1-et használnak arról, hogy az operációs rendszer terméktámogatása januárban megszűnik.

win81

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A Microsoft egyik legnagyobb mellényúlásának tekintett, csempéssé alakított, 2016 óta nem támogatott Windows 8 után egyfajta kármentő kiadásként érkező Windows 8.1  az Extended Security Update (ESU) programba sem kerül bele, azaz 2023. január 10-ét követően semmilyen biztonsági frissítés nem érkezik majd a rendszerhez, ennélfogva a használata bármilyen hálózati környezetben legalábbis erősen rizikóssá válik.

A rendszert használók a támogatást leállítását követően - ha el akarják kerülni a fentiekből adódó kockázatokat - két út közül választhatnak: vagy frissítenek Windows 10-re (ám ezzel is gyakorlatilag csak két és fél évnyi haladékot vásárolnak, a Windows 10 támogatási ciklusa ugyanis 2025. októberében jár le) vagy lecserélik a számítógépüket, mivel egy eredetileg Windows 8.1-et futtató PC-re szinte kizárt, hogy telepíthető a kurrens windows-verzió, a Windows 11.

Via The Verge.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.