:

Szerző: Koi Tamás

2022. június 24. 12:43

Rövidesen megkapják az utolsó figyelmeztetést a Windows 8.1 felhasználók

2023-ban az előzetesen kommunikált ütemterv szerint végleg vége a Microsoft egyik legnagyobb mellényúlásának tekinthető Windows 8.x érának.

Jövő hónapban megkezdi a kvázi utolsó figyelmeztetésnek tekintett üzenetek kiküldését a Microsoft azoknak a felhasználóknak, akik valamilyen okból kifolyólag még mindig Windows 8.1-et használnak arról, hogy az operációs rendszer terméktámogatása januárban megszűnik.

win81

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Microsoft egyik legnagyobb mellényúlásának tekintett, csempéssé alakított, 2016 óta nem támogatott Windows 8 után egyfajta kármentő kiadásként érkező Windows 8.1  az Extended Security Update (ESU) programba sem kerül bele, azaz 2023. január 10-ét követően semmilyen biztonsági frissítés nem érkezik majd a rendszerhez, ennélfogva a használata bármilyen hálózati környezetben legalábbis erősen rizikóssá válik.

A rendszert használók a támogatást leállítását követően - ha el akarják kerülni a fentiekből adódó kockázatokat - két út közül választhatnak: vagy frissítenek Windows 10-re (ám ezzel is gyakorlatilag csak két és fél évnyi haladékot vásárolnak, a Windows 10 támogatási ciklusa ugyanis 2025. októberében jár le) vagy lecserélik a számítógépüket, mivel egy eredetileg Windows 8.1-et futtató PC-re szinte kizárt, hogy telepíthető a kurrens windows-verzió, a Windows 11.

Via The Verge.

a címlapról