:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 22. 13:51

Önjáró raktárrobotot mutatott az Amazon

A kereskedelmi óriás új robotját már emberek közt is lehet használni.

Az Amazon bejelentette első autonóm raktárrobotját, ami a kereskedelmi óriás épületeiben fogja mozgatni a csomagokkal megpakolt kocsikat. A szerkezetnek a Proteus nevet adták, és az Amazon elmondása szerint képes biztonságosan közlekedni a raktári dolgozók közt, ellenben pár korábbi robottal, amiket külön területen, a személyzettől elszeparálva tudtak csak működtetni.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A „fejlett, biztonsági navigációs technológiával” felszerelt robot a cég által megosztott videón egy zöld fénysugár segítségével közlekedik előre, és ha egy emberi lény belép a sugárba, megáll, majd csak a személy távolodása után folytatja útját. Proteus mellett más modelleket is bejelentett a cég, köztük a Cardinal nevű robotkart, ami akár 22 kilogrammos csomagok felemelésére képes.

Közelmúltbeli jelentések szerint az Amazonnak hamarosan nehéz dolga lesz, ha munkaerőt akar találni, de a cég azt állítja, hogy nem akarja helyettesíteni az alkalmazottakat robotokkal, azonban a szerkezetek segítségével sikerülhet felgyorsítani a munkafolyamatokat.

00:46
 

Amazon employee-led feedback inspired the creation of this robot

Még több videó

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról