:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 22. 13:51

Önjáró raktárrobotot mutatott az Amazon

A kereskedelmi óriás új robotját már emberek közt is lehet használni.

Az Amazon bejelentette első autonóm raktárrobotját, ami a kereskedelmi óriás épületeiben fogja mozgatni a csomagokkal megpakolt kocsikat. A szerkezetnek a Proteus nevet adták, és az Amazon elmondása szerint képes biztonságosan közlekedni a raktári dolgozók közt, ellenben pár korábbi robottal, amiket külön területen, a személyzettől elszeparálva tudtak csak működtetni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A „fejlett, biztonsági navigációs technológiával” felszerelt robot a cég által megosztott videón egy zöld fénysugár segítségével közlekedik előre, és ha egy emberi lény belép a sugárba, megáll, majd csak a személy távolodása után folytatja útját. Proteus mellett más modelleket is bejelentett a cég, köztük a Cardinal nevű robotkart, ami akár 22 kilogrammos csomagok felemelésére képes.

Közelmúltbeli jelentések szerint az Amazonnak hamarosan nehéz dolga lesz, ha munkaerőt akar találni, de a cég azt állítja, hogy nem akarja helyettesíteni az alkalmazottakat robotokkal, azonban a szerkezetek segítségével sikerülhet felgyorsítani a munkafolyamatokat.

00:46
 

Amazon employee-led feedback inspired the creation of this robot

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:53

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.