Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 22. 13:51

Önjáró raktárrobotot mutatott az Amazon

A kereskedelmi óriás új robotját már emberek közt is lehet használni.

Az Amazon bejelentette első autonóm raktárrobotját, ami a kereskedelmi óriás épületeiben fogja mozgatni a csomagokkal megpakolt kocsikat. A szerkezetnek a Proteus nevet adták, és az Amazon elmondása szerint képes biztonságosan közlekedni a raktári dolgozók közt, ellenben pár korábbi robottal, amiket külön területen, a személyzettől elszeparálva tudtak csak működtetni.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A „fejlett, biztonsági navigációs technológiával” felszerelt robot a cég által megosztott videón egy zöld fénysugár segítségével közlekedik előre, és ha egy emberi lény belép a sugárba, megáll, majd csak a személy távolodása után folytatja útját. Proteus mellett más modelleket is bejelentett a cég, köztük a Cardinal nevű robotkart, ami akár 22 kilogrammos csomagok felemelésére képes.

Közelmúltbeli jelentések szerint az Amazonnak hamarosan nehéz dolga lesz, ha munkaerőt akar találni, de a cég azt állítja, hogy nem akarja helyettesíteni az alkalmazottakat robotokkal, azonban a szerkezetek segítségével sikerülhet felgyorsítani a munkafolyamatokat.

00:46
 

Amazon employee-led feedback inspired the creation of this robot

Még több videó
a címlapról