:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 21. 12:58

Leállás volt a CloudFlare-nél

A Discord, a Shopify, a Grind, a Fitbit és a Peleton felhasználói is fennakadásokat jelentettek.

Kimaradt a Cloudflare szolgáltatása magyar idő szerint kedd reggel fél kilenc és tíz közt, ami érintette a publikus DNS-szolgáltatóra támaszkodó valamennyi weboldalt és más szolgáltatást, köztük a Discordot, a Shopify-t, a Grindrt, a Fitbitet és a Peletont a DownDetector állapotjelzője szerint.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A biztonsági cég hamar azonosította és elhárította a hibát, de többet nem közölt arról, hogy mi állt a háttérben, szűkszavú bejegyzésben tudatta a Twitteren, amikor visszaállt a rend. Az érintett régiókban 500-as hibaüzenetet láthattak a felhasználók, a fent említetteken túl az Amazon Web Services, Google Services, NordVPN, Coinbase szolgáltatásait használók is.

Múlt héten már történt hasonló, de kisebb kiterjedtségű fennakadás, akkor a cég szóvivője közölte, hogy hálózati problémák miatt Indiában, Indonéziában és Kelet-Európában akadozást tapasztalhatnak a felhasználók, ami a visszajelzések szerint többek közt a Discord, az Udemy, a Shopify, Gitlab oldalakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést nehezítette meg.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 12:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.