:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 21. 12:58

Leállás volt a CloudFlare-nél

A Discord, a Shopify, a Grind, a Fitbit és a Peleton felhasználói is fennakadásokat jelentettek.

Kimaradt a Cloudflare szolgáltatása magyar idő szerint kedd reggel fél kilenc és tíz közt, ami érintette a publikus DNS-szolgáltatóra támaszkodó valamennyi weboldalt és más szolgáltatást, köztük a Discordot, a Shopify-t, a Grindrt, a Fitbitet és a Peletont a DownDetector állapotjelzője szerint.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A biztonsági cég hamar azonosította és elhárította a hibát, de többet nem közölt arról, hogy mi állt a háttérben, szűkszavú bejegyzésben tudatta a Twitteren, amikor visszaállt a rend. Az érintett régiókban 500-as hibaüzenetet láthattak a felhasználók, a fent említetteken túl az Amazon Web Services, Google Services, NordVPN, Coinbase szolgáltatásait használók is.

Múlt héten már történt hasonló, de kisebb kiterjedtségű fennakadás, akkor a cég szóvivője közölte, hogy hálózati problémák miatt Indiában, Indonéziában és Kelet-Európában akadozást tapasztalhatnak a felhasználók, ami a visszajelzések szerint többek közt a Discord, az Udemy, a Shopify, Gitlab oldalakhoz és szolgáltatásokhoz való hozzáférést nehezítette meg.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról