:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 16. 13:13

Végleg búcsúzik a Google Talk

Most már tényleg megválik korai chatalkalmazásától a Google, június 16-án az utolsó szalmaszálat, a külsős csetalkalmazásokon keresztüli elérhetőséget is elvágja.

A keresőcég a Google Talk (GChat) támogatói oldalán közölte, hogy a szolgáltatás támogatását megszünteti a külsős XMPP programok, például a Pidgin és a Gajim számára. Ezeknek az eszközöknek köszönhetően továbbra is használható volt a platform azután is, hogy a vállalat 2017-ben bejelentette a csevegő megszűnését, és átirányította felhasználóit a funkciókkal gazdagon felvértezett Hangouts szolgáltatásba.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x)

A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

ATRO - új szemléletmód a robotikában (x) A moduláris rendszerrel bármilyen alkalmazáshoz összeállítható a megfelelő robotkinematika.

A tájékoztatás szerint azok a felhasználók, akik június 16. után jelentkeznek be a külsős csevegőkbe, már csak hibaüzenetet láthatnak. A cég a továbbiakban a Google Chat használatát ajánlja azoknak, akik harmadik fél alkalmazásán keresztül még használták a Google Talkot.

A korai csevegőszolgáltatást valószínűleg nem sokaknak kell bemutatni, a cég 2005-ben hozta létre, a Talk a Gmail felhasználóinak biztosított egy egyszerű chatelési felületet. A GTalk megszűnése pár éve nem jön meglepetésként, az ahhoz tartozó androidos alkalmazást a Play Store-ból például már évekkel ezelőtt kivezette a vállalat, a szolgáltatás helyét továbbá 2013-ban a Gmail felületén is a Hangouts vette át, amelyet megjelenése óta a Google fő csevegőplatformjának tekintett, a vállalati felhasználókat is utóbbival célozza.

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.

a címlapról