Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. június 14. 12:23

Nem akar kikopni az Internet Explorer a céges gépekről

A munkaállomások közel felét érintheti az Internet Explorer 11 támogatottságának megszűnése.

Ijesztően sok Windows 10-es eszközöket használó szervezet ragaszkodik továbbra is a szépmúltú Internet Explorerhez, annak ellenére, hogy a Microsoft lassan teljesen nyugdíjazza a böngészőt. Az IT asset managementtel foglalkozó Lansweeper több mint kilencmillió eszközt és 33 ezer szervezetet vizsgáló felmérése alapján a TechRadar azt írja, hogy a Windows 10-et futtató eszközök 47 százalékán kéne frissíteni Microsoft Edge-re, ami több millió irodai PC-t jelent.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Azonban nem csak a nem csak az elavult böngészőverziók okoznak problémát és jelentenek kiberbiztonsági kockázatot, hanem az is, hogy a vizsgált eszközök nagy részén, 79 százalékán nem fut naprakész Windows 10 verzió. A cég szerint a Windows 10 2004 a legnépszerűbb build a szervezeteken belül, annak ellenére, hogy a 2020 májusában megjelent kiadás után már további három frissítés is kijött. 

A Microsoft június 15-én búcsúzik az Internet Explorer 11 böngésző asztali (desktop) verziójától, a böngészőcsalád nyugdíjazásának részeként a vállalat kulcsfontosságú webes platformjai és applikációi már nem támogatják a böngészőt. A cég többször felhívta rá eddig a szervezetek és cégek figyelmét, hogy az IE hivatalosan is meg fog szűnni, de a visszajelzések szerint sokaknak nincs még terve az átállásra. A határidő lejárta után az asztali Internet Explorer 11 automatikusan átirányítja majd a felhasználókat a Microsoft Edge-hez, aminek 2029-ig lesz egy támogatott „Internet Explorer (IE) módja”.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról