:

Szerző: Koi Tamás

2022. június 8. 10:46

Elereszti az orosz munkavállalók kezét az IBM

A világ egyik legnagyobb IT-munkáltatójának számító IBM tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy teljesen leépíti oroszországi jelenlétét az ukrán-orosz fegyveres konfliktus következményeként.

Ahogy az hónapok óta várható volt, május végén eljött az a pont, amikor az IBM-nél úgy döntöttek, hogy nem akarják fenntartani a jövőben a cég oroszországi operációjának működését, az ukrán-orosz konfliktus közvetett, illetve közvetlen hatásainak köszönhetően. A helyi munkaerőt érintő döntésről Arvind Krishna vezérigazgató május végén tájékoztatta a cég munkavállalóit.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A most nyilvánosságra került üzenet emlékeztet rá, hogy az IBM március 7-én, az Ukrajnát ért orosz aggresszióra válaszul felfüggesztette tevékenységét Oroszországban, a cég helyi irodájának mintegy ezer munkavállalójának alkalmazotti jogviszonya - ezzel együtt bérezése - azonban nem szűnt meg, egészen mostanáig.

Krishna a levélben leszögezte, hogy az orosz IBM-alkalmazottak önhibájukon kívül voltak kénytelenek átélni az elmúlt hónapok bizonytalan, stresszel teli időszakát, a cég pedig ezt követően is kiáll mellettük és igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a további boldogulásuk érdekében.

Az intézkedések a cég pénzügyi mutatói szempontjából ugyanakkor teljesen a radar alatt maradhatnak, Oroszország az IBM globális árbevételéhez a legutóbbi üzleti negyedévben ugyanis csupán 0,5%-kal járult hozzá. A társaságnak ezzel együtt több komoly ügyfele is van az országban, így több orosz nagybank és a helyi vasúttársaság is használja az IBM megoldásait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.