Szerző: Koi Tamás

2022. június 8. 10:46

Elereszti az orosz munkavállalók kezét az IBM

A világ egyik legnagyobb IT-munkáltatójának számító IBM tegnap hivatalosan is bejelentette, hogy teljesen leépíti oroszországi jelenlétét az ukrán-orosz fegyveres konfliktus következményeként.

Ahogy az hónapok óta várható volt, május végén eljött az a pont, amikor az IBM-nél úgy döntöttek, hogy nem akarják fenntartani a jövőben a cég oroszországi operációjának működését, az ukrán-orosz konfliktus közvetett, illetve közvetlen hatásainak köszönhetően. A helyi munkaerőt érintő döntésről Arvind Krishna vezérigazgató május végén tájékoztatta a cég munkavállalóit.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A most nyilvánosságra került üzenet emlékeztet rá, hogy az IBM március 7-én, az Ukrajnát ért orosz aggresszióra válaszul felfüggesztette tevékenységét Oroszországban, a cég helyi irodájának mintegy ezer munkavállalójának alkalmazotti jogviszonya - ezzel együtt bérezése - azonban nem szűnt meg, egészen mostanáig.

Krishna a levélben leszögezte, hogy az orosz IBM-alkalmazottak önhibájukon kívül voltak kénytelenek átélni az elmúlt hónapok bizonytalan, stresszel teli időszakát, a cég pedig ezt követően is kiáll mellettük és igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a további boldogulásuk érdekében.

Az intézkedések a cég pénzügyi mutatói szempontjából ugyanakkor teljesen a radar alatt maradhatnak, Oroszország az IBM globális árbevételéhez a legutóbbi üzleti negyedévben ugyanis csupán 0,5%-kal járult hozzá. A társaságnak ezzel együtt több komoly ügyfele is van az országban, így több orosz nagybank és a helyi vasúttársaság is használja az IBM megoldásait.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.