Szerző: Koi Tamás

2022. június 2. 14:08

iOS-en is elérhető a Google TV app

Android után immár iOS platformon is elérhetővé vált a Google TV applikáció, mely az Alphabet márkájának legújabb próbálkozása a kis- és nagyképernyős tartalomaggregátori szerep betöltésére.

A Google régi vágya, hogy a streaming videós tartalmak szegmensében - legyen szó havi előfizetéses tékákról, mint az HBO Max vagy a Netflix, netán tranzakcióalapú megoldásokról, mint részben az Apple TV+ - meghatározó aggregátori szerepet töltsön be, vagy ha úgy tetszik, a nézők rajta keresztül jussanak el a különböző videós tartalmakhoz, legyen szó kis- vagy nagyképernyőről.

Ez a törekvés eddig meglehetősen felemás sikereket ért el, a Google azonban most egy újabb lépést tett abba az irányba, hogy a fenti szolgáltatást még több potenciáli ügyfélhez juttassa el, megjelent ugyanis az Androidon már 2020 óta elérhető Google TV app iOS-es változata is.

googletv_ios

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A korábbi Google Play Movies and TV appot mostantól felváltó Google TV előnye, hogy elvileg a nézési szokások alapján ajánl az általunk használt streamingszolgáltatók kínálatából tartalmat - már ha ehhez az adott szolgáltató hozzájárult. Azért csak elvileg, mivel a listáról hiányzik például a legnagyobb piaci szereplő, a Netflix, mely relatív gyorsan kivonult a Google TV ernyője alól.

A Google TV applikációval emellett a Google TV vagy Android TV operációs rendszerrel ellátott streamer eszközök is távirányíthatók, beleértve természetesen a nevezett platformokra épülő okostévéket is.

A Google TV platform, illetve alkalmazás ugyanakkor hiába érhető el többek között Magyarországon is, a tartalomtulajdonosokkal és szolgáltatókkal kötött helyi vonatkozású megállapodások hiányában a rendszer jelenlegi formájában teljesen alkalmatlan a valódi aggregátori szerepre hazánkban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról