Szerző: Koi Tamás

2022. június 1. 10:13

Egymilliárdos álomhatárhoz ért a Safari

Jelentős mérföldkőhöz ért idén áprilisban az Apple által fejlesztett Safari webböngésző, már ami a platform felhasználószámát illeti.

Immár egymilliárdnál is többen használhatják a Mac-ek és iPhone-ok alapértelmezett böngészőjét, a Safarit - számolta ki az Atlas VPN a GlobalStats statisztikái alapján. Ezzel a Safari továbbra is a második legnépszerűbb böngészőnek számít a világon az asztali és mobilplatformok összesítése alapján, míg a piacvezető maradt toronymagasan a Google Chrome, melynek idén áprilisban csaknem 3,4 milliárd aktív felhasználója volt.

browser_marketshare_0422

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Bár a mobilszegmensben nem rendelkezik erős bástyákkal, a Microsoft az Edge révén 212,6 millió felhasználóval sikeresen felküzdötte magát a harmadik helyre, miközben a Firefox hónapok óta trendszerűen veszít népszerűségéből, áprilisban pedig nem egészen 180 millióan használták mobilon és asztali gépeken együttvéve - derül ki a statisztikákból. 

A top5-ös listába beérő két további böngésző jócskán lemarad az első két helyezettől, így a Samsung gyári mobilos böngészőjének és az Opera böngészőnek rendre 149,6 és 108,7 millió aktív felhasználója volt az adott időszakban.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról