Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 30. 14:13

Most már tényleg jöhet az always-on megjelenítés iPhone-okra

A legfrissebb értesülések szerint az iPhone 14 Pro és Pro Max variánsokon érkezik almás mobilokra a folyamatosan aktív képernyő, amiről tavaly már több pletyka is felreppent az iPhone 13 kapcsán.

A tavaly megjelent iPhone 13 Pro és Pro Max modellek kapcsán sokan várták, hogy a készülékek megkapják az egyes androidos mobilokon egy ideje már használt "always-on", vagyis folyamatosan bekapcsolt kijelzőt, ám a pletykák végül hamisnak bizonyultak – egyelőre csak a cupertinói cég okosóráján működik a technológia.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Bloomberg jól értesült elemzője, Mark Gurman szerint idén már tényleg megérkezik a belengetett újítás az iOS 16 farvizén, méghozzá az iPhone 14 Pro és Pro Max készülékeken, ami lehetővé teszi majd, hogy zárolt eszközökön is mindig láthatóak legyenek egyes információk. Az eddigi szivárgások alapján az always-on mód hasonlóan fog működni, mint az ötödik generációs Apple Watch órákon, de az nem tisztázott, hogy ugyanazt az alacsonyfogyasztású LTPO kijelzőt használják-e majd a cupertinóiak.

Az always-on megjelenítést számos androidos eszköz támogatja már évek óta, egyes Samsung modelleken például mindig látható az idő, az akkumulátor töltöttségi szintje és egyes widgetek. Gurman várakozásai szerint az iOS 16 hasonló funkciókat fog lehetővé tenni, amiket az androidos mobilokon látni, köztük „widgetszerű” lehetőségeket kínáló háttereket is. A két említett csúcsmodell ezen felül a szériában az új A16 chipet kaphatja meg, mint privilégiumot a család többi tagjával szemben.

Via The Verge.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról