:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 25. 10:59

Háztartási roboton dolgozik a Dyson

Óriási mérnöktoborzási akcióban van a Dyson, hogy a robotok minél előbb segíthessenek a házimunkában.

A Dyson a Nemzetközi Robotikai és Automatizálási Konferencián (ICRA) mutatott rövidfilmmel engedett betekintést háztartási robotikai fejlesztéseibe. A cég ezzel utalt arra, hogy egyre aktívabban dolgozik egy olyan eszköz fejlesztésén, amely különféle házimunkák elvégzésére lesz bevethető. A közzétett film a Dyson által tervezett robotkezek legújabb funkcióit mutatja be, például azt, ahogyan különféle tárgyakat ragadnak meg, köztük tányérokat, gyerekjátékot, porszívófejet.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek

Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

A senior horizonton túl: a staff meg a többiek Senior tapasztalati szint fölött van még pár egzotikus lépcsőfok, illetve a mögöttük rejtőző elvárások.

Jake Dyson, a vállalat főmérnöke azt is bejelentette, hogy az Egyesült Királyság legnagyobb robotikai kutatóközpontját tervezik megépíteni a hullavingtoni repülőtéren. A Dyson félúton jár történetének legnagyobb mérnöktoborzási akciójában is: idén 2000 szakembert igazolt le, akiknek 50%-a mérnök, tudós és programozó. A vállalat további 250 robotikai mérnököt toboroz olyan különböző szakterületeken, mint a számítógépeslátás, a gépi tanulás, az érzékelők vagy éppen a mechatronika, a következő öt évben pedig további 700 robotikai mérnököt kíván felvenni. 

03:18
 

Dyson gives glimpse of secret robot prototypes which appear to carry out household chores

Még több videó

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. május 5. 23:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.