Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 24. 13:17

Újít a 15 éves Google Street View

Újításokkal ünnepel a 2007-ben elrajtolt Google Utcakép.

15. születésnapját ünnepli a mára több mint 220 milliárd felvételből gazdálkodó Google Utcakép. A keresőcég közleménye szerint a szolgáltatás felvételeit készítő autók és trekkerek mellett egy új kamerát tesztel, hogy még több helyen készülhessenek jó minőségű felvételek. Ez az új kamera az összes olyan funkciót (teljesítmény, felbontás és feldolgozási képesség), ami egy autóban megtalálható, egy hordozható, nagyjából házimacska méretű kamerarendszerbe zsugorítja.

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart?

Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

Miért nem beszélni AI tökéletesen magyart? Milyen kihívásokat tartogat egy magyar nyelvi modell, például a PuliGPT fejlesztése?

A házimacskákkal ellentétben azonban ez a kamera készen áll arra, hogy távoli szigetekre vigyék vagy hegycsúcsokat másszanak meg vele. Az új kamerarendszer súlya könnyebb, mint 7 kg, így könnyen szállítható, ami például a dzsungelekben lehet hasznos. Jellemzi még a nagyobb testreszabhatóság: korábban a Google-nek teljesen új kamerarendszereket kellett építenie minden alkalommal, amikor különböző típusú felvételeket akart készíteni.

Az új moduláris kamera kiegészíthető olyan komponensekkel, mint a LIDAR szkenner, hogy még több hasznos részlet látható legyen, például sávjelzések vagy kátyúk. Ezek a szkennerek bármikor felszerelhetők és eltávolíthatók. Ezen felül bármilyen tetőcsomagtartóval ellátott járműre felszerelhető.

Mától kezdve Androidon és iOS-en is elérhetővé válik továbbá egy új funkció is a felhasználók számára, ami a világ változásainak megörökítéséről szól. Ha a netező az Utcaképben egy tetszőleges képre kattint, megjelennek a helyről tárolt információk. Ezután a További dátumok megtekintése opcióra bökve megnézhetők az adott helyről közzétett felvételek egészen 2007-ig visszamenően, egy digitális időkapszula formájában.

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.

GEMINI

3

Licencelné az Apple a Google generatív MI modelljét

2024. március 18. 10:34

A Google Gemini hozná el a generatív képességeket az iPhone-okra, legalábbis már zajlanak az erről szóló tárgyalások. A részleteket egyelőre még nem véglegesítették a felek.