:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 16. 12:02

Megtanult ukránul a legnépszerűbb magyar segélykérő app

A szomszédos Ukrajnában zajló háború elől menekülők helyzetét számos magyarországi szervezet és vállalkozás próbálja megkönnyíteni - most éppen az egészségügyi krízishelyzetbe került menekültek számára készült el egy új fejlesztés.

Immár ukránul is elérhető a legnépszerűbb hazai segélykérő applikáció, az Országos Mentőszolgálat által jegyzett "ÉletMentő", melynek elsődleges funkciója, a segélyhívás mellett szöveges iránymutatást ad a legkülönfélébb egészségügyi krízishelyzetekre, balesetekre.

eletmento_ukran_2

Az applikáció a helyzetmeghatározás segítségével emellett többek közt segít abban, hogy felhasználó körzetében hol érhetők el legközelebb kórházak, gyógyintézetek vagy gyógyszertárak, netán hol található nyilvánosan kihelyezett defibrillátor a környéken.

Az applikáció segítségével a mentőszolgálat is hívható - a frissítés nem ír semmilyen részletet arról, hogy a nyelvi beállításoktól függően a segélyhívót automatikusan olyan operátorhoz irányítja-e a rendszer, mely ukrán nyelven is képes kommunikálni a bajba jutottakkal.

a címlapról