:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 13. 13:12

Mi mással, mint virtuális kisállattal demózta Mark Zuckerberg az új Meta-hardvert

A Meta az Oculus-örökségből számos új, virtuális és kevert valóság támogatására képes hardvert fejleszt, melyek közül az idei húzóterméknek a Project Cambria-t tekinti.

Eddig vajmi keveset lehetett tudni Meta fejlesztés alatt álló új VR-headsetje, melyet egyelőre csak Project Cambria néven emlegetnek, a cég mindenesetre láthatóan gőzerővel dolgozik az új rendszeren és az azt kiszolgáló API-n, legalábbis a munka első kézzelfogható (már ha a virtuális valóságban lehet ilyenről beszélni) jelei már látszanak a legújabb demón, amin maga Mark Zuckerberg viseli és használja a képről egyelőre gondosan kitakart eszközt.

00:57
 

Mark Zuckerberg Uses Project Cambria

Még több videó

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x)

Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

API-meetup: Háborúk és kiberhadviselés az API-k korában (x) Ha érdekelnek a leggyakoribb támadások és a védekezés módja, gyere el június 9-i online meetupunkra!

A demóban Zuckerberg többek közt cuki kisállattal játszik, de virtuális munkakörnyezet és személyi jógaedző is feltűnik a headset kijelzőiben, melyek a cég korábbi ígéretei alapján lényegesen jobb képminőséget biztosítanak majd, mint a korábbi VR-headsetek.

A Project Cambria - melynek végleges, kereskedelmi neve egyelőre nem ismert - valamikor az év vége felé kerülhet majd forgalomba, 799 dolláros tervezett áron. Az élet persze a megjelenést követően sem áll meg a metaverzumot fejlesztő Reality Labsnál (még akkor sem, ha a részlegen a legutóbbi híreknek megfelelően elkaszálnak néhány projektet és teljes létszámstopot hirdettek), hiszen 2024-ben már jöhet a Project Cambria utódja, illetve addig is több új Quest VR-headset is megláthatja a napvilágot.

Május végén ismét 3 alkalommal jelentkezünk, lesz CI/CD, Flutter, és one-man-show is, ahol alaposan bemutatkozik a Tekton, a K8s natív pipeline.

:
a címlapról