Szerző: Koi Tamás

2022. május 6. 13:42

Leállítja a toborzást a Meta

Bizonytalan ideig lényegesen visszafogja, egyes részlegeket érintően teljesen leállítja az új munkaerő toborzását a Meta. A cég pénzügyi vezetője szerint négy kedvezőtlen tényező miatt kellett meghozni a döntést.

Nem vesz fel újabb munkavállalókat a Facebookot, az Instagramot és a Whatsappot is birtokló Meta Platforms - derül ki egy, a cég dolgozóinak küldött belső feljegyzésből, melyet a Business Insider szivárogtatott ki. 

A levélben a cég pénzügyi vezérigazgató-helyettese, David Wehner négy, a Meta-ra kifejezetten kedvezőtlenül ható tényezőt nevez meg a döntés hátterében, úgy mint

  • az iOS-t érintő változásokból adódó "jelvesztés"
  • az ukrajnai háború
  • általában véve a makroökonómiai helyzet
  • illetve a lezárások megszűnése miatt az emberek kevesebb időt töltenek online

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Az indokok nyilván nem újak, a Meta múlt héten közzétett, tíz éve nem látott, rekord alacsony szintű árbevétel-növekedést mutató negyedéves pénzügyi jelentése során Mark Zuckerberg gyakorlatilag pontosan ezeket az okokat nevezte meg a kedvezőtlen pénzügyi mutatók kapcsán.

Akkor azonban még nem volt szó létszámstopról, ami a menedzsment elképzelései szerint az összes részleget érinti majd, külön kiemelve, hogy új fejlesztőmérnökökre egy darabig egyik divízió se számítson. 

A toborzás leállítása meglehetősen szokatlan időzítéssel jöhet a Meta-nál, mely tavaly óta kvázi mindent feltett a Metaverzum létrehozására, illetve különösen az új termékért felelős Reality Labs számíthatott komoly létszámduzzasztásra - a Meta tavaly csak Európában 10 ezer új munkavállaló tervezett foglalkoztatását jelentette be.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról