:

Szerző: Koi Tamás

2022. május 4. 11:29

A Vodafone szerint a vezetékes net lehalása esetén a megoldás: mobilnet!

Noha a mobiladat-szolgáltatás rendelkezésére állására az operátorok - legalábbis Magyarországon - évek óta semmilyen garanciát nem vállalnak, a Vodafone most egy olyan konstrukcióval jelentkezik, mellyel éppen a mobilnet mentheti ki azokat, akik a vezetékes infrastruktúrán keresztül átmenetileg nem tudják elérni az internetet.

A vezetékes infrastruktúrák a lekülönfélébb meghibásodási veszélynek vannak kitéve nap mint nap - szinte minden hónapban olvasni arról hírt a szolgáltatók közösségi elérésein vagy egyéb csatornákon, hogy építkezésen dolgozó markoló okozott átmeneti üzemzavart vagy éppen vihar tépázta meg a légvezetékeket, ezért nincs egy-egy jól behatárolható területen vezetékes internelérés - és persze előfordul az is, hogy egy konfigurációs folyamat sül el balul a szolgáltató központjában.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A Vodafone Magyarország az Internet Pro díjcsomagjával ezekre a helyzetekre kíván megoldást nyújtani azzal, hogy a vezetékes elérés mellé mintegy mentőövként egy mobilnetes hozzáférést is biztosít (akár eszközzel együtt), mely havonta egyszer, legfeljebb 72 órás időtartamra korlátlan adatelérést biztosít, egyébként pedig ezen felül havi 5 GB-os adatkerettel rendelkezik.

A szolgáltató szerint "szélsőséges esetben" előfordulhat, hogy havonta egynél több alkalommal is szükséges lehet a vezetékes net kiváltására. A cég erre is kínál megoldást: ebben az esetben az ügyfélszolgálaton keresztül tudják újra aktiválni a 72 órás korlátlanság opciót - az újbóli aktiválás ilyenkor nem jár extra költséggel.

Az Internet Pro díjcsomagok igénybe vételére a monori körzet ADSL-lel lefedett területén kívül, az Internet M, L vagy XL konstrukciók meglévő és új előfizetői jogosultak.

a címlapról