:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. május 3. 13:45

Eltűnnek a podcastek a Facebookról

A Facebook anyacég Meta is ráugrott a hangalapú szolgáltatásokra, de egy év után inkább újragondolja a dolgot.

Kevesebb, mint egy év után a Facebook leállítja podcastes szolgáltatását a platformon. Az alkotó partnerek ezen a héten már nem tudnak majd feltölteni új részeket, június harmadikától pedig már egyáltalán nem jelennek meg ilyen formátumú tartalmak a közösségi oldalon – értesült a Bloomberg News. A cég a podcast szolgáltatás megszűnésének tényét megerősítette, a dátumot nem. A lépés annak az átfogóbb tervnek része, amelynek keretén belül a közösségi cég az elmúlt év tanulságai alapján átalakítja hangalapú szolgáltatásainak kínálatát.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az értesülések szerint bezár majd a Soundbites és a központi audió hub is, az élőközvetítést kínáló, tavaly nyáron elérhetővé vált Live Audio Rooms fejlesztés (ami kvázi a Clubhouse klónja) pedig integrálódik a Facebook Live csomagba. A Soundbites nevű funkciót szintén tavaly nyáron jelentették be, és rövid, hírfolyamban megjelenő hangklipek készítésére lehetett használni, mivel számos szerkesztőségi lehetőséget kínált, láthatóan a TikTok hangalapú megfelelőjének szánták.

Az elmúlt két évben valósággal zsongani kezdett a podcast és audiópiac: a SiriusXM és az Amazon podcast-hálózatokat vásároltak fel, a rövid idő alatt rendkívül népszerűvé vált Clubhouse értéke volt, mikor 4 milliárd dollár fölé kúszott. Ezt a pezsgő helyzetet látva a Facebook is ráugrott a hangalapú szolgáltatásokra, de egy év után úgy tűnik, annyira mégsem éri meg a hasonló szolgáltatások fejlesztése az erős versenytársak mezőnyében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:26

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.