:

Szerző: Koi Tamás

2022. április 27. 13:23

Nagyot emel a pre-paid percdíjakon a Vodafone

A perc- és SMS-díjak tekintetében júniustól gyakorlatilag teljesen megszűnik a verseny a magyar mobilpiac pre-paid szegmensében, miután a Vodafone is felfelé korrigálja a beszélgetés díját.

Június elsejével jelentős mértékben, harmadával emeli a legtöbb feltöltőkártyás konstrukció percdíját a Vodafone Magyarország - erősítette meg a szolgáltató a HWSW értesüléseit.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A 2016-ban bevezetett Tuti díjcsomag 19 Ft-os egységes perc- és SMS-díjával jelentős hatást gyakorolt a már akkor is folyamatos csökkenésben lévő pre-paid szegmens áraira, így a versenytársak hosszabb-rövidebb ideig a Vodafone tarifáihoz igazították saját feltöltős csomagjainak díjait.

Később aztán a Magyar Telekom és a Yettel Magyarország is visszakorrigálta az árakat, így mindkét szolgáltatónál 25 Ft-ban állt meg az egységes díjhatár (igaz, a percdíj a Telekomnál csökkenthető 9 és 19 Ft-ra a Telekom alkalmazásból). Júniustól ugyanennyibe fog kerülni 1 perc hívás és 1 db SMS az alábbi pre-paid csomagok használói számára:

  • Vodafone Tuti,
  • Vodafone Tuti+,
  • Vodafone Tuti+ Net.

Az ügyfelek ezzel együtt továbbra is telefonálhatnak majd 19 Ft-os percdíjjal, nekik a Tuti 100 tarifára kell váltaniuk, ami a nevéből adódóan jelképes mennyiségű, havonta 100 megabájtnyi adatkeretet is biztosít. Amit viszont nem tartalmaz, az a napi 300 Ft-os díjkorlát a beszélgetéseknél - a Tuti+ és Tuti+ Net tarifák esetében belföldi alapdíjas és EU irányba az adott napon éjfélig ezen összeg felett díjmentes a beszélgetés.

a címlapról