Szerző: Koi Tamás

2022. április 21. 14:37

Továbbfejlődött az Apple Pay csalásvédelme

Néhány kártyatípus esetében új biztonsági funkcióval egészült ki az Apple tárcájában tárolt bankkártyák tranzakciós védvonala.

Az online bankkártyás fizetések esetében a leggyakoribb csalási formák egyike, amikor a tranzakciós folyamatot egy ponton eltérítik és a számlatulajdonos bankszámlájáról így emelnek le kisebb-nagyobb összegeket illetéktelenek. A bankok és a fizetési szolgáltatók különféle módszerekkel igyekeznek a csalások e formáját kivédeni, ehhez csatlakozott most az Apple fizetési platformja.

apple_wallett_fraud

Popcorn + IT

Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Popcorn + IT Több 100 előadás felvétele a HWSW Youtube csatornáján - csatlakozz!

Az Apple saját tárcájában tárolt bankkártyák egyes típusainál a napokban megjelent egy üzenet, melyben a cég arról tájékoztatja a kártyabirtokost, hogy az adott bankkártyával végzett tranzakciók esetében mostantól egy új, fejlettebb csalásmegelőző rendszert használ a fizetési platform.

Az ilyen kártyával végzett, alkalmazásokon belüli vagy online tranzakciók esetén az Apple az Apple ID, a készülékadatok és a készülék lokációja segítségével nagy pontossággal képes valós időben megtippelni, hogy a tranzakció során fennáll-e a csalás veszélye.

Az új csalásmegelőző rendszer egyelőre a jelek szerint csak VISA kártyáknál, és csak bizonyos bankok által kibocsátott kártyák esetében érhető el.

a címlapról