Szerző: Koi Tamás

2022. április 19. 12:51

Bosszúságból alapították öt éve, most 32 milliárdos befektetést kapott egy magyar startup

Rekord összegű, átszámítva több mint 32 milliárd forintos befektetést kapott egy online csalások megelőzésére szakosodott megoldásokat szállító magyar startup.

Öt évvel az alapítását követően kimagasló sikerrel zárult a Seon nevű online csalásmegelőzre specializálódott fintech startup Series B befektetési köre - írja a Forbes. A lap szerint történelmi sikerről van szó: magyar startup eddig nem járt még a közelében sem ekkora befektetésnek ezen a szinten.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A Seon egy online csalásmegelőző fintech startup, működésének alapja, hogy a legkülönfélébb forrásokból származó digitális lábnyom komplex elemzésével kiszűrik a potenciális csalókat az online tranzakcióknál. Gépi tanulásra építő megoldásuk elemzi az IP címet, az email címet, közösségi médiás információkat és egyéb online viselkedést, mielőtt a vásárlás szándékról eldönti, van-e benne biztonsági kockázat. 

A céget 2017-ben corvinusos egyetemistaként alapította Kádár Tamás és Jendruszák Bence – bosszúságból. Kriptovaluta-kereskedő oldaluk fejlesztésekor sokszor futottak csalókba, így végül ezek kiszűrésére kezdtek a fejlesztésekbe.

A startup az elmúlt évben megtriplázta a bevételét, 140 új munkavállalót vett fel - zömében Magyarországon -, illetve olyan ügyfeleket szerzett magának, mint a Revolut. 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról