Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 13. 10:00

Quest 2 Pro néven jöhet az Oculus új headsete

A jelenlegi állás szerint Quest 2 Pro néven kerülhet piacra az Oculus legújabb önálló VR-headsete, amiről eddig "Project Cambria"-ként beszélt a Meta.

A jelentéseit általában beszállítói forrásokra alapozó, javarészt az Apple ügyeiben megszólaló Ming-Csi Kuo szerint a Meta hamarosan piacra dobja a jelenlegi legsikeresebb VR-headsete, a Quest 2 új kiadását, ami vélhetően a Project Cambria név alatt emlegetett eszköz. Kuo a Twitteren osztotta meg, mit lehet eddig tudni a VR-kütyüről, amiről korábban még Quest 3-ként beszélt, most már azonban a Quest 2 Pro elnevezés tűnik valószínűnek.

Az elemző információi szerint a standalone headset 2,48 hüvelykes, szemenként 2160 x 2160 pixel felbontású mini-LED kijelzőt kap, ami lényegében egy apró (de nem mikro) LED-ekkel megvilágított LCD panel. Az eszköz "jobb dizájnt és immerzívebb élményt" ígér, ami egyrészt azt jelenti, hogy nem az eddigi Fresnel, hanem úgynevezett Pancake-kialakítású lencséket használ majd. A források arról is beszélnek, hogy az eszköz támogatja az arckifejezések felismerését, a Meta ezt már említette akkor, amikor a tavalyi Connect eseményen a Project Cambriáról beszélt.

unofficial_cambria_render

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Múlt héten Brad Lynch elemző és youtuber osztott meg pár rendert a pletykált eszközről belsős elmesélések alapján, akik állítólag már egy legyártott, végleges terméket körvonalaztak. Így sejthetően már nincs messze a tömeggyártás megkezdése sem, a megjelenés valamikor 2022 második felében várható.

Kuo az árazásról is beszélt: a 256GB-os Quest 2 Pro-t 400 dollárért (kb. nettó 140 ezer forint) lehet majd megvásárolni, ami 100 dollárral több, mint a 300 dolláros Quest 2. Természetesen ezek még nem megerősített információk, annyi biztos, hogy idén már nagyon esedékes egy új headset, főleg hogy a Quest 2-t már 2020-ban dobták piacra Zuckerbergék.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról