:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. április 5. 12:53

Indul a drónos csomagszállítás az USA-ban

A Wing drónjai kötélen eresztik le az apróbb szállítmányokat, de egyelőre csak pár kiválasztott városban fognak repkedni a papírdobozokkal.

Az Alphabet által működtetett Wing nevű szállítócég az első olyan név, amely hivatalosan is elindítja a drónos kereskedelmi csomagszállítást az Egyesült Államokban. A cég kvadkopterei április héttől kezdve lesznek elérhetők „tízezernyi” háztartás számára a Dallas szomszédságában található Frisco és Little Elm városokban.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vásárlók a Winggel társuló online üzletláncokból rendelt áruikat kaphatják meg drónos házhozszállítással, a partnerek közt olyan nevek találhatók, mint a Walgreens, a Blue Bell Creameries, az Easyvet és a Texas Health. Természetesen a szolgáltatás kisebb csomagokkal vehető igénybe, főleg gyógyszereket, apróbb élelmiszereket képesek eljuttatni a szerkezetek a célpontokhoz, amiket a Wing operátorai vezérelnek el a megadott címekre.

A Wing tavaly óta teszteli szolgáltatását Dallasban. Drónjai lebegő kopterként is tudnak működni, így az Amazon drónjaival ellenben nem szükséges leszállniuk a csomagok leadásához, körülbelül hét méterrel a föld felé ereszkedve kötélen engedik le a dobozokat.

Az olyan cégek, mint az Uber és az Amazon egy ideje hangoztatják, hogy a jövőben széleskörben elérhetővé válik a drónokkal történő csomagszállítás, ám ezek az ígéretek egyelőre kisebb kísérleti projektekben öltöttek testet, főleg vakcina- és vérszállítmányokkal. Az USA-ban egyelőre csak kisebb, kevésbé zsúfolt városokban lehet tesztelni és kivitelezni a módszert.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.