:

Szerző: Koi Tamás

2022. április 4. 12:07

Biztonságosabbá tette a vásárlást az eMAG

A online kereskedelem adatvédelmi, biztonsági szempontból a mai napig nem feltétlenül áll a helyzet magaslatán Magyarországon, ezen a megítélésen változtathat most a legnagyobb hazai e-kereskedő, az eMAG.

Mostantól új, a felhasználók személyes adatait és pénzét védő biztonsági védvonalat használ Magyarország legnagyobb e-kereskedője, az eMAG, mely egyben a legnagyobb forgalmú, vásárlási célra használt mobilappal is rendelkezik az országban. A cég április elején elérhetővé tette a felhasználói fiókoknál a kétlépcsős belépési azonosítást.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A mobilappnál és a webes felületen egyaránt elérhető kétlépcsős azonosítást klasszikus módon, az előzetesen regisztrált mobilszámra érkező SMS alapján végzi el az eMAG. A felhasználói fiókoknál már csak azért is érdemes lehet az extra védelmet bekapcsolni, mivel az eMAG rendszere a vásárlásokhoz használt bankkártyák adatait is tárolja, a tranzakciók során pedig a rendszer nem minden esetben kér banki erős hitelesítést.

Az eMAG az új biztonsági védvonal bevezetésével sokat tehet azért is, hogy a cég nevével az utóbbi időszakban egyre nagyobb gyakorisággal visszaélő adathalász csalók próbálkozásait megnehezítse. 

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.