:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 31. 14:26

Lehet pár nehéz napjuk a Budapest Bank ügyfeleknek

Mozgalmas hétvégéje lesz a Magyar Bankholdingnak, melynek két tagbankja, a Budapest Bank és az MKB Bank március 31-ével egyesül. Az egyesülés érint egy sor digitális szolgáltatást is.

A mai nappal megkezdődött a Magyar Bankholding eddigi legkeményebb kihívásokkal járó informatikai átállási folyamata, mely bizonyos szolgáltatások tekintetében az egész hétvégére áthúzódhat. A változások elsősorban a jelenlegi (volt) Budapest Bank ügyfeleket érintik, akiknek elsősorban új mobilklienst kell majd letölteniük április 1-jétől, hogy a mobilbanki szolgáltatásokat a továbbiakban használni tudják majd.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új androidos és iOS-es kliensekbe való bejelentkezés az ígéretek szerint sima ügy lehet majd, sőt, teljesen automatikus lesz, így az ügyfelek - ha az applikációk automatikus frissítését beállították korábban - a folyamatból ideális esetben annyit vesznek majd észre, hogy a mobilbanki app logója és arculata megváltozott, míg a benne foglalt szolgáltatások változatlanok maradtak.

Az átállás ugyanakkor kisebb-nagyobb fennakadásokat okozhat egyéb, digitális szolgáltatások működésében, legalábbis erre utal a bank weboldalán elhelyezett tájákoztató. Ez alapján egészen vasárnapig problémák lehetnek a digitalizált bankkártyákkal történő vásárlási tranzakciók és az internetes vásárlások jóváhagyása során, emellett a táblázat szerint érdemes megvárni a jövő hétfőt a meglévő betéti- és hitelkártyák esetleges digitalizációjával is.

Hétfőn egyébként bankszünnapot tart a cég, ami ideális esetben már csak a fiókok nyitva tartására lesz majd kihatással.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.