Szerző: Koi Tamás

2022. március 30. 10:55

Tiszta hang, tiszta levegő - légtisztítós fejhallgatóval sokkol a Dyson

Merőben szokatlan hibrid termékkel rukkolt elő a semmiből a leginkább háztartási elektronikai termékeiről ismert Dyson.

A Dyson neve a háztartási elektronikai termékek piacán az évek során egybeforrt a pollen és egyéb apró, a levegő minőségét rontó részecskék elleni küzdelemmel, így tulajdonképpen semmi meglepő nincs abban, hogy a vállalat első szórakoztatóelektronikai hordozható eszköze is ezt az irányvonalat képviseli - legalábbis részben.

dyson_zone

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A rendkívül hatékony, ugyanakkor méregdrága porszívókat és légtisztítókat (emellett egyebek mellett hajvasalókat és hajsütő vasakat) gyártó cég vadonatúj terméke, a Dyson Zone ugyanis egy zajcsökkentő elektronikával felvértezett fejhallgató, melyet egy légtisztító modullal is elláttak.

A Dyson Zone ennek megfelelően meglehetősen bizarrul fest, a viselőjét ezáltal nagyjából olyanná teszi, mintha éppen egy olcsó sci-fi -ből mászott volna ki a tévén keresztül. Az eltávolítható arcpajzs egyébként a gyártó ígérete szerint jó szolgáltatot tehet nagyvárosi környezetben, mivel van benne

  • Elektrosztatikus szűrés, mely a 0,1 mikron méretű részecskeszennyezés 99%-át, például a port, a polleneket és a baktériumokat is kiszűri.
  • Káliummal dúsított szénszűrő, mely kiszűri a városi gázokat, például a nitrogén-dioxidot, a kén-dioxidot és az ózont.
  • Érintkezésmentes arcpajzs, mely két tisztított levegőáramot vezet az orrhoz és a szájhoz, kifejezetten kinti és oldalszélben történő használatra tervezve.

Bár úgy tűnhet, hogy a Dyson Zone éppúgy a Covid-korszak szülöttje, mint a Razer szintén meglehetősen ijesztő Zephyr-je, a Zone fejlesztése akkor kezdődött (nagyjából hat éve), amikor a koronavírus világjárvány még a kanyarban sem volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról