:

Szerző: Dömös Zsuzsanna

2022. március 21. 10:54

Új törlési opciót kap az androidos Google app

Pár mozdulattal lesznek eltávolíthatók az elmúlt negyedóra keresési előzményei, ami az iOS-es alkalmazásban már több mint fél éve megtehető.

Az androidos Google alkalmazásba is megérkezik a funkció, amivel a felhasználók 15 percig visszamenően törölhetik keresési előzményeiket – erősítette meg a cég szóvivője a The Verge-nek.

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

A iOS-es mobilappban már tavaly júliusban megjelent a gyorstörlésre szolgáló gomb, aminek az előhívásához egyszerűen csak a jobb felső sarokban látható profilképre kell bökni, majd megkeresni a „Delete last 15 min" lehetőséget. Korábban csak hosszabb időszakokra vonatkozóan lehetett törölni a kereséseket, a legszűkösebb időintervallum az elmúlt egy óra volt. Az alkalmazásban az is beállítható, hogy a három, 18 vagy 36 hónapnál régebbi keresések automatikusan törlődjenek.

Az újítás a következő hetekben fokozatosan jelenik meg minden androidos felhasználónál, és van rá esély, hogy a keresőcég más termékeibe is beépülhet, talán desktopon is. Arra jelenleg nincs válasz, hogy a Google miért húzta eddig a saját mobilplatformján való bevezetést az iOS-hez képest, amit egyébként eredetileg 2021 végére ígért.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.