Szerző: Koi Tamás

2022. március 16. 10:48

Az Apple szerint messze lehet még a járvány vége

A járványveszély még nem múlt el, a járvány továbbra is velünk van - hívják fel a figyelmet a szakértők -, dacára annak, hogy a világ legtöbb országában a korábbi, szigorú korlátozásokat szinte egytől-egyig feloldották. És úgy tűnik, az Apple sem bízik benne, hogy mostantól örökre lazíthatunk.

Hétfőn az Apple március 8-i rendezvényén elhangzottaknak megfelelően megérkezett az iOS operációs rendszer 15.4-es verziója, mely számos kisebb-nagyobb hibajavítás mellett egy hosszú hónapok óta tesztelt és beharangozott kényelmi frissítést is tartalmaz. 

faceid_mask

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A pandémia során alaposan megkeserítette a Face ID biometrikus azonosítót használó iPhone-tulajok életét a maszkviselés, mely értelemszerűen eléggé problémássá tette az arcfelismerésre alapuló készülékfeloldást illetve bármiféle tranzakciós és biztonsági azonosítást. Az iOS 15.4-gyel ez végre megváltozott, vagyis mostantól maszkban is felismeri a felhasználót az iPhone, feltéve, hogy az iPhone 12-es vagy 13-as sorozat valamelyik tagjáról beszélünk, vagyis praktikusan valamikor az elmúlt két évben gyártották.

A maszkos Face ID használathoz új biometrikus azonosítót kell létrehozni, ehhez azonban nem kell maszkot viselni, mivel a rendszer ez esetben alapvetően arra a területre fókuszál, amit a maszk nem takar el - vagyis a szemkörnyékre, esetleg a fejformára.

Az új iOS-verzió további, a járvánnyal összefüggő újítása, hogy az uniós védettségi igazolványok mostantól berögzíthetők a Health applikációba, illetve megjeleníthetők az Apple Tárcában is - ehhez elég az uniós (tehát nem a magyarországi!) vakcinaigazolvány QR-kódját beszkennelni a készülék kamerájával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról