Szerző: Koi Tamás

2022. március 10. 13:11

Olaszország megbírságolta az egyik legnagyobb arcfelismerő-adatbázist szállító céget

Tovább szaporodik a jelentős összegű bírságot kiszabó, GDPR-sértés miatt hozott elmarasztaló határozatok száma az Európai Unióban.

Húszmillió euró megfizetését, és az olasz állampolgárok képmásainak a mesterséges intelligenciákat tápláló adatbázisból való eltávolítását írta elő az olasz adatvédelmi hatóság, a Grante az amerikai ClearView AI számára, melynek adatbázisában jelenleg több mint tízmilliárd arcképet tartalmaz.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

A ClearView-nak mondhatni a működésébe vannak kódolva a hasonló afférok, a New York-i székhelyű céget hasonló okból büntették tavaly novemberben Nagy-Britanniában 17 millió angol fontra, emellett a cég működése több országban is kifejezetten tiltott, így többek közt Svédország, Franciaország és Ausztrália már korábban megtiltotta a ClearView számára, hogy a helyi lakosok képmásait bármilyen formában kezelje.

A mindössze ötéves múltra visszatekintő cég az interneten nyilvánosan elérhető felvételekből készít "biometrikus adatbázist", melyet számos rendvédelmi szerv használ világszerte. A sorozatos adatvédelmi aggályok és bírságok dacára a ClearView rendkívül dinamikus növekedést jelzett előre idénre, így a cégnek a tervek szerint év végéig százmilliárd fotóból felépülő adatbázisa lehet.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról