:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 9. 14:23

Archiválható appok oldhatják meg az androidos készülékek kapacitásproblémáját

Új módszerrel próbál segíteni a Google azokon az androidos felhasználókon, akiknél soha nem bizonyul elégségesnek a készülék tárhelye.

Bár ma már egy középkategóriás androidos okostelefon esetében is ritkaságszámba megy a 64 GB-nál kisebb tárterület, még így is előfordulhat, hogy egyesek vagy olyan mennyiségű, netán akkora tárhelyet elfoglaló appokat telepítenek a készülékre, hogy egyszercsak elfogy a kapacitás.

Ilyenkor lehet kézzel mazsolázni - az Apple, illetve néhány androidos gyártó kínál automatikus megoldást is erre, mely a ritkán használt appokat magától törli, hogy helyet szabadítson fel -, de még idén jöhet egy olyan új megoldás Androidon, mely úgy törli a nem használt appokat a telefonról, hogy valójában nem törli azokat.

A román IT nem csak a bérekben előz minket

A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

A román IT nem csak a bérekben előz minket A hazai IT nem szigetként létezik, hanem a környező országokkal versenyez a betelepülő cégekért. A 16. kraftie adásban úgy gondoltuk, Románia mindenképpen megér egy misét.

Az új app archiváló funkció - ahogy az a nevéből kiderül - helyette archiválja az applikációt, amivel a Google szerint akár 60%-os helymegtakarítás is elérhető, ráadásul ennek segítségével úgy visszaállítható a készülékre egy archivált app, mintha mi sem történt volna, azaz az összes felhasználói adat automatikusan visszakerül a helyére. Bónusz: a helyreállításhoz hálózati kapcsolat sem szükséges.

Ehhez persze fejlesztői támogatásra is szükség lesz, mivel a Google az archiválás funkcióhoz egy új típusú APK-t hoz létre, amire idő lesz átállniuk a fejlesztőknek, akiknek ráadásul nem is lesz kötelező használni ezt a formátumot, vagyis a funkció az appok egy jelentős részénél kérdéses, hogy valaha elérhető lesz-e.

Az október 11-i kraftie meetupon (online és helyszíni) azoknak az IT szakembereknek szeretnénk picit segíteni, akik elérkezettnek látják az időt, hogy IC karrierjük után menedzser irányban haladjanak tovább.

a címlapról