Szerző: Koi Tamás

2022. március 9. 14:23

Archiválható appok oldhatják meg az androidos készülékek kapacitásproblémáját

Új módszerrel próbál segíteni a Google azokon az androidos felhasználókon, akiknél soha nem bizonyul elégségesnek a készülék tárhelye.

Bár ma már egy középkategóriás androidos okostelefon esetében is ritkaságszámba megy a 64 GB-nál kisebb tárterület, még így is előfordulhat, hogy egyesek vagy olyan mennyiségű, netán akkora tárhelyet elfoglaló appokat telepítenek a készülékre, hogy egyszercsak elfogy a kapacitás.

Ilyenkor lehet kézzel mazsolázni - az Apple, illetve néhány androidos gyártó kínál automatikus megoldást is erre, mely a ritkán használt appokat magától törli, hogy helyet szabadítson fel -, de még idén jöhet egy olyan új megoldás Androidon, mely úgy törli a nem használt appokat a telefonról, hogy valójában nem törli azokat.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Az új app archiváló funkció - ahogy az a nevéből kiderül - helyette archiválja az applikációt, amivel a Google szerint akár 60%-os helymegtakarítás is elérhető, ráadásul ennek segítségével úgy visszaállítható a készülékre egy archivált app, mintha mi sem történt volna, azaz az összes felhasználói adat automatikusan visszakerül a helyére. Bónusz: a helyreállításhoz hálózati kapcsolat sem szükséges.

Ehhez persze fejlesztői támogatásra is szükség lesz, mivel a Google az archiválás funkcióhoz egy új típusú APK-t hoz létre, amire idő lesz átállniuk a fejlesztőknek, akiknek ráadásul nem is lesz kötelező használni ezt a formátumot, vagyis a funkció az appok egy jelentős részénél kérdéses, hogy valaha elérhető lesz-e.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról