:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 9. 14:23

Archiválható appok oldhatják meg az androidos készülékek kapacitásproblémáját

Új módszerrel próbál segíteni a Google azokon az androidos felhasználókon, akiknél soha nem bizonyul elégségesnek a készülék tárhelye.

Bár ma már egy középkategóriás androidos okostelefon esetében is ritkaságszámba megy a 64 GB-nál kisebb tárterület, még így is előfordulhat, hogy egyesek vagy olyan mennyiségű, netán akkora tárhelyet elfoglaló appokat telepítenek a készülékre, hogy egyszercsak elfogy a kapacitás.

Ilyenkor lehet kézzel mazsolázni - az Apple, illetve néhány androidos gyártó kínál automatikus megoldást is erre, mely a ritkán használt appokat magától törli, hogy helyet szabadítson fel -, de még idén jöhet egy olyan új megoldás Androidon, mely úgy törli a nem használt appokat a telefonról, hogy valójában nem törli azokat.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Az új app archiváló funkció - ahogy az a nevéből kiderül - helyette archiválja az applikációt, amivel a Google szerint akár 60%-os helymegtakarítás is elérhető, ráadásul ennek segítségével úgy visszaállítható a készülékre egy archivált app, mintha mi sem történt volna, azaz az összes felhasználói adat automatikusan visszakerül a helyére. Bónusz: a helyreállításhoz hálózati kapcsolat sem szükséges.

Ehhez persze fejlesztői támogatásra is szükség lesz, mivel a Google az archiválás funkcióhoz egy új típusú APK-t hoz létre, amire idő lesz átállniuk a fejlesztőknek, akiknek ráadásul nem is lesz kötelező használni ezt a formátumot, vagyis a funkció az appok egy jelentős részénél kérdéses, hogy valaha elérhető lesz-e.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 06:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.