:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 8. 13:34

Annyira jól optimalizálták a Chrome-ot Mac-ekre, hogy a Google szerint a Safarit is leveri

Gyakorlatilag minden platformon lényegesen gyorsabb lett a Google saját fejlesztésű böngészőjének legújabb verziója, az Apple saját processzorát tartalmazó Macintoshokon pedig különösen szembeötlő a változás - állítják a fejlesztők.

A végletekig optimalizálja a Google a Chrome webböngészőt az egyesek szerint apokaliptikus eljövetelt jelentő 100-as verzió megjelenésének küszöbén. A cég szerint a böngésző kurrens, 99-es kiadása MacOS platformon még a sokáig platform-egyeduralkodónak tekintett Safarinál is gyorsabb lett.

google-chrome-logo-on-macbook-air

Nálatok lakik-e rezsidémon?

Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Nálatok lakik-e rezsidémon? Az okosotthon-rendszerek ma már nem számítanak úri huncutságnak. Itt a friss weekly adás!

Egész pontosan 7 illetve 15 százalékkal, attól függően hogy az összteljesítményt vagy a grafikus motor teljesítményét nézzük, ráadásul a Google szerint a Chrome az Apple saját, Speedometer nevű platformjának mérései alapján is túlteljesíti a Safarit egy M1 Max-ot tartalmazó MacBook Próval mérve.

A Google az M1 processzorok 2020-as megjelenése óta nem kevés energiát fektetett a Chrome optimalizálásába, mely az első ARM-os Mac-ekre fejlesztett buildekhez képest mostanra 47%-ot gyorsult. Az új sebességfokozatba kapcsoláshoz jelentős mértékben hozzájárult a tavaly év végén megjelent új JavaScript-fordítómotor, mely számos olyan fejlesztést tartalmazott, mellyel az M1 chipek teljesítménye jobban kiaknázható.

Az Apple nyilván aligha fogja annyiban hagyni, hogy a Google a saját térfelén térdre kényszerítse, ezért a Chrome sebességfölénye vélhetően legfeljebb pár kanyarig fog kitartani.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.