:

Szerző: Koi Tamás

2022. március 3. 10:55

Minden, amit a kiberhadviselésről tudni kell az orosz-ukrán háború árnyékában

Dr. Krasznay Csaba, a Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetője kiberhadviselés témakörben tartott előadást a kiberbiztonsági mesterképzés hallgatóinak egy kurzus keretein belül. Mivel a feldolgozott témakör szorosan kapcsolódik a jelenleg is fennálló orosz-ukrán konfliktushoz, így külsős érdeklődők is meghallgathatták az előadást a Kiberbiztonsági Kutatóintézet Facebook közvetítésén keresztül.

Február 28-án különösen aktuálisnak mondható, mindenki számára online követhető előadást közvetített a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, melyet a szervezet elismert szakértője, az intézményhez tartozó Kiberbiztonsági Kutatóintézet vezetője, Dr. Krasznay Csaba tartott.

A Kiberhadviselés az orosz-ukrán konfliktus árnyékában címet viselő előadásában Krasznay a történelmi áttekintést követően többek közt ismertette az ún. negyedik generációs hadviselés főbb jellemzőit, melynek már része az információs környezet hadászati célú felhasználása is. 

Az előadásban szó volt a közösségi média szerepéről és befolyásáról a konfliktusban, kiemelve, hogy ez az első olyan modern kori háború, ahol a technológia segítségével ennyire részletekbe menően követhetők a harctéren zajló események.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.