Szerző: Koi Tamás

2022. március 1. 14:16

Kibertámadás miatt tart kényszer-üzemszünetet a Toyota

Kénytelen volt egy napra leállítani japán gyártóüzemeit a világ legnagyobb autógyártójának számító Toyota, miután az egyik kulcsbeszállító kibertámadás áldozatává vált.

Egynapos üzemszünetet követően szerdán újraindulhat a munka a Toyota 14, Japánban található gyáregységében, miután sikerült tisztázni, hogy az egyik beszállítópartnert a hétvégén ért kibertámadás milyen hatással lehet a világ legnagyobb autógyártójára. 

toyota_factory
fotó: bloomberg

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Az esetben érintett partner, a műanyag alkatrészeket és bizonyos elektronikai berendezéseket szállító Kojima Industries egy szombat éjszaka felfedezett, a fájlszervereit érintő rendszerhiba helyreállítási művelete során detektált vírustámadásról tájékoztatta a Toyotát, ám hogy a támadás pontosan honnan érkezhetett, és mi lehetett a motivációja, arról nem tájékoztatták a nyilvánosságot az érintettek.

A Toyota és a Kojima közti, ellátást biztosító backup hálózat beüzemelését követően, holnap újraindul a gyártás az összes érintett japán üzemben, mind a 28 leállított gyártósoron. Az egynapos leállásnak köszönhetően mintegy 13 ezer autót nem tudott legyártani a vállalat.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.