Szerző: Koi Tamás

2022. február 23. 11:05

Túszejtés volt egy amszterdami Apple Store-ban

Ijesztő eset kavarta fel a kedélyeket tegnap este Amszterdamban, ahol a helyi Apple Store-ban egy bombamellényt viselő fegyveres túszul ejtett egy külföldi vásárlót.

Fegyveres rablás, illetve túszejtés volt tegnap este az Apple amszterdami központi üzletében, a holland főváros központjában. A helyszínen lévő bámészkodók, a sajtó, valamint a helyi rendőrség meglehetős részletességgel számolt be az esetről, mely este 22:45-kor, a túszejtő ártalmatlanításával ért véget.

A 27 éves gyanúsított indítékaira egyelőre nem derült fény, a rendőrség csak annyit közölt, hogy a bombamellényt, pontosabban bombamellénynek látszó ruházatot viselő fegyveres az egyetlen túsz elengedéséért cserébe kétszázmillió dollárnyi kriptovalutát és szabad távozást követelt. 

amsterdam-apple-store-scaled-e1645560083399
A ülönleges rendőrség egyik tagja a helyszínen (fotó: afp)

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A túszejtő elfogásához és ártalmatlanításához végül kellett a túsz lélekjelenléte is, aki kirohant az üzletből, amikor a túszejtő vizet kért a rendőröktől, amit végül egy robot vitt be neki. A túsz után rohanó bűnözőt egy páncélozott rendőrségi BMW X5-ös elgázolta, ezt követően egy tűzszerész robot vizsgálta át a földön fekvő testet, majd miután kiderült, hogy a bombamellénye nem igazi robbanószer, orvosi ellátásban részesítették és előállították.

A rendőrség szerint a gyanúsított felszerelése és az eset során a túsztárgyalóval folytatott beszélgetés arra utal, hogy nem profi bűnözőről lehet szó, a cselekményt pedig vélhetően társak nélkül, egyedül tervelhette ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról