:

Szerző: Koi Tamás

2022. február 21. 10:38

Feketeöves cloud native szolgáltatóval állapodott meg a Magyar Bankholding

A még alakulóban lévő Magyar Bankholding korábban többször leszögezte, hogy a "digitális bankolás" területén új szintre kívánja emelni a banki szolgáltatásokat, olyan új termékek bevezetésével, melyek jellemzően kihívó szerepben lévő kisebb fintech-szolgáltatók repertoárját képezik. Ehhez egy angol cloud native szolgáltató, a Thought Machine alaprendszerét használja majd a részben állami tulajdonú nagybank.

A Bankholding tagbankja, az MKB Bank és a Thought Machine között most létrejött megállapodás eredményeképp az egyesült bank a Thought Machine banki alaprendszere, a Vault segítségével hozza majd létre és működteti az új digitális banki platformot, illetve a lakossági digitális banki termékek teljes skáláját, a magyar piacon elsőként használva ezt a felhőalapú technológiát - jelentette be az állami tulajdonú bank hétfőn délelőtt.

A Magyar Bankholding már tavaly előrevetítette, hogy a digitális banki szolgáltatások terén nagyot kíván gurítani a magyar piacon, a projekthez pedig olyan, széles körben elismert magyar szakembereket nyertek meg, mint Vinnai Balázs és Pecsenye Roland. 

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A digitális banki rendszer cloud native alapokra helyezése is ezt a fenti célt szolgálja, így a Thought Machine-nel közös együttműködés keretén belül a holding olyan termékek és szolgáltatások bevezetését tervezi, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy helyen, kényelmesen intézzék mindennapi pénzügyeiket. A Vault által biztosított testre szabhatóság és rugalmasság ugyanis lehetővé teszi a létrejövő szuperbank számára bármilyen típusú termék létrehozását, annak az ügyfelek egyedi igényeihez történő igazítását, valamint az újítások egyszerű és gyors bevezetését - áll a szervezet közleményében.

A Vault korábban számos nagybanknál és fintech-szolgáltatónál bizonyított már, így a Thought Machine rendszerét használja többek közt a JPMorgan Chase, a Standard Chartered, a Lloyds Banking Group, vagy a Curve.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.