Szerző: Koi Tamás

2022. február 16. 13:29

Elérhető a Windows 11 első nagyobb frissítőcsomagja

Az előzetesen közzétett menetrendnek megfelelően megérkezett a tavaly ősszel megjelent Windows 11 első komolyabb frissítőcsomagja, mellyel elérhetővé válik az új operációs rendszer egyik legnagyobb dobása, az androidos appok futtatásának lehetősége.

Megkezdte a Microsoft a Windows 11 első, nagyobb lélegzetvételű frissítőcsomagjának közzétételét, melynek részeként több beépített alkalmazás működése (és egyes esetekben kinézete) is változik, illetve az új rendszerrel gyökeresen átalakított tálca funkciói továbbfejlődnek.

w11_android_4

Az új Windows 11 build legnagyobb dobása mégsem ez, hanem az androidos appok - korlátozott - futtatásának lehetősége, mely eddig korlátozottan volt csak elérhető a Windows Insider program keretén belül. Ehhez részben az Amazon Appstore nyújtja az alapot, melynek telepítése után néhány kattintással használhatóak a katalógusban található androidos appok.

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A hatalmas androidos alkalmazásbázissal kiegészülve nagy lemaradását dolgozik le a Windows, amelynek saját alkalmazásboltja mindeddig nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A feltelepített alkalmazásokhoz épp úgy lehet parancsikont létrehozni, mint a natív windowsos szoftverekhez, így a felhasználói élményben nincs jelentős különbség az androidos appok futtatásakor.

Az Amazon App Store mellett az új kiadásban új külsőt kap a Jegyzettömb és a Windows Médialejátszó, emellett a Windows Tálca is átesett egy kisebb UI-tupírozáson.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról