Szerző: Koi Tamás

2022. február 15. 11:35

Mobilt és mosógépet vesznek a családok az SZJA-visszatérítésből

Azok a családok, melyek nem költötték el előre a gyermeket nevelő szülőknek visszajáró tavaly befizetett SZJA-t, most, az összeg megérkezésekor kezdenek vásárlási rohamba - erős februárra számíthat az e-kereskedelem is.

Február közepéhez képest szokatlanul erős forgalmat bonyolítanak a tartós fogyasztási cikkeket forgalmazó magyar kereskedelmi egységek. A legnagyobb hazai online kereskedő, az eMAG-Extreme Digital szerint egyes termékcsoportok forgalma az elmúlt egy-két hétben csaknem a harmadával nőtt, vélhetően elsősorban annak köszönhetően, hogy a gyermekeket nevelő családoknak visszajáró, tavaly befizetett személyi jövedelemadót előszeretettel költik tartós fogyasztási cikkekre a családok.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x)

Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

Hány adag sültkrumplit bír el 25 Kubernetes klaszter? (x) Globálisan napi akár 2,5 millió rendeléssel is megbirkóznak az RDI Hungary által fejlesztett háttérrendszerek és mobilalkalmazások.

A piacvezető e-kereskedő szerint A legnagyobb mértékben, több mint 27 százalékkal a mobiltelefonok eladása emelkedett, a készülékek átlagos bruttó eladási ára pedig 6 százalékkal nőtt február 8. és 13. között a megelőző napokhoz (február 2-7) képest. Hasonló arányban nőtt a háztartási nagygépek (mosó-szárítógép, tűzhely, hűtőszekrény) eladása, míg notebookok esetén több mint 14 százalékos, a tableteknél közel 12 százalékos, az asztali PC-k esetében pedig 5 százalék feletti növekedést tapasztalt az eMAG-Extreme Digital.

A listáról hiányoznak az erősen szezonorientált forgalmú tévékészülékek, melyeket inkább a nagyobb sportesemények idején vásárolnak a tömegek - a tévégyártók idén éppen ennek kapcsán kivételesen élénk év végi keresletre számíthatnak, hiszen az ünnepekhez szokatlanul közeli időpontban, november 21. és december 18. között rendezik a 2022-es labdarúgó-világbajnokságot Katarban.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról