Szerző: Koi Tamás

2022. február 9. 13:30

Kártyaterminál-funkcióval egészül ki az iPhone-ok pénzügyi repertoárja

Az előzetes pletykáknak megfelelően új, a mobilkészülék-gyártók körében egyedülálló pénzügyi szolgáltatással egészíti ki az iPhone-ok repertoárját az Apple.

Pontosnak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, rövidesen valóban kártyaolvasóvá avanzsálhatnak az iPhone-ok az Apple saját, belső fejlesztésének köszönhetően. A Tap to Pay segítségével külön célhardver nélkül lehet majd érintéses kártyás fizetési tranzakciókat kezdeményezni az iPhone-okon - bár az elképzelés nem új, az Apple az első okostelefon-gyártó, mely a funkciót szervesen integrálja globális (fizetési) ökoszisztémájába.

apple_apple-pay_transaction

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A Tap to Pay a cég hivatalos közleménye szerint rövidesen elérhető lesz az Egyesült Államokban, egyelőre a Stripe közreműködésével, majd később a Shopify POS appján keresztül is. A rendszerhez az év során további pénzügyi partnerek csatlakozhatnak majd csakúgy, mint az évek óta működő Apple Pay kártyatranzakciós ökoszisztémához.

Az Apple a rendszer működéséhez szükséges API-t tegnap, az iOS operációs rendszer 15.4-es verziójának második bétájával tette elérhetővé - a rendszerszoftver 15.4-es kiadásának végleges megjelenése márciusban várható.

Az új funkció a szoftverfrissítést követően az iPhone XR vagy újabb szériákhoz tartozó készülékeken válik majd elérhetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról