:

Szerző: Koi Tamás

2022. február 9. 13:30

Kártyaterminál-funkcióval egészül ki az iPhone-ok pénzügyi repertoárja

Az előzetes pletykáknak megfelelően új, a mobilkészülék-gyártók körében egyedülálló pénzügyi szolgáltatással egészíti ki az iPhone-ok repertoárját az Apple.

Pontosnak bizonyultak a korábbi sajtóértesülések, rövidesen valóban kártyaolvasóvá avanzsálhatnak az iPhone-ok az Apple saját, belső fejlesztésének köszönhetően. A Tap to Pay segítségével külön célhardver nélkül lehet majd érintéses kártyás fizetési tranzakciókat kezdeményezni az iPhone-okon - bár az elképzelés nem új, az Apple az első okostelefon-gyártó, mely a funkciót szervesen integrálja globális (fizetési) ökoszisztémájába.

apple_apple-pay_transaction

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Tap to Pay a cég hivatalos közleménye szerint rövidesen elérhető lesz az Egyesült Államokban, egyelőre a Stripe közreműködésével, majd később a Shopify POS appján keresztül is. A rendszerhez az év során további pénzügyi partnerek csatlakozhatnak majd csakúgy, mint az évek óta működő Apple Pay kártyatranzakciós ökoszisztémához.

Az Apple a rendszer működéséhez szükséges API-t tegnap, az iOS operációs rendszer 15.4-es verziójának második bétájával tette elérhetővé - a rendszerszoftver 15.4-es kiadásának végleges megjelenése márciusban várható.

Az új funkció a szoftverfrissítést követően az iPhone XR vagy újabb szériákhoz tartozó készülékeken válik majd elérhetővé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.