Szerző: Koi Tamás

2022. február 7. 13:03

Márciusban jöhet az olcsóbb 5G-s iPhone

Egy hónapon belül újabb frissítést kaphat az Apple legolcsóbb okostelefon-szériája, az iPhone SE, melybe a sorozat történelmében először kerülhet 5G-s modem.

Március 8-án, mondhatni a globális félvezetőhiányra fittyet hányva menetrendszerűen megérkezhet az iPhone-sorozat legújabb, elérhető árú típusa, a 2022-es iPhone SE. Az Apple tehát tartja magát az utóbbi évek kétéves termékfrissítési ciklusához az SE-szériánál, mely a Bloomberg tudósítása szerint először kaphat 5G-s modemet.

Az új iPhone SE az eddigi, nem hivatalos, kiszivárgott információk valamint spekulációk szerint a modernebb modem mellett nagyobb teljesítményű rendszerprocesszort és jobb kamerát kaphat elődjénél, ugyanakkor a dizájn nem változik szignifikánsan, így nem várható, hogy az újdonság behozza a középkategóriába az iPhone 12-vel (újra) bevezetett szögletesebb formát.

Az új iPhone SE-k mellett a március 8-i eseményen bemutatkozhatnak a 2022-as iPad Air-ek, illetve egy vagy több új MacBook Pro modell is.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról